/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Vélemények az MNV Díjáról

Székely Károly, idomár

Mont Master eddigi versenyeire nem lehet panaszom, az Igazgatósági Díjban sikerült a dobogó legfelső fokára felállnia. Ezt követően a Batthyány-Hunyady Díjban hetedik lett, az 1600 méter rövidnek bizonyult neki. A 2800 méter kellőképpen hosszú, lehet, hogy kicsit hosszabb is, mint az ideális, így pénzes helyre várom. Jól dolgozik, a mezőny nagyon kiegyenlített, a Derby napnak megfelelően nemzetközi szintű.

Soltész András, idomár

La Shaba a Papp István II. Emlékverseny Hendikepben tetszetősen nyert Suták Csengével, így most is jó futást várok tőle. A szokásos munkáival készült, kifejezetten hosszútávra kondicionálva. Pénzes helyezésben bízom.

Hajdi Lajos, idomár

Meg vagyok elégedve Tizedes eddigi teljesítményével, stabilan futja formáit, van benne javulás herélését követően. A versenyre hosszú vadászkentrékkel készült, frissen mozog, jó formában van. Megszokott lovasával, Zdenko Smidával indul kis súllyal, eredményes futást várok tőle.

Szuna Szabolcs, idomár

Oxford Thespian idén még csak egyszer állt starthoz, jól mozgott, második helyen ért célba. A felkészülése gond nélkül zajlott, egészséges, jó formában van. A hosszútávot kifejezetten szereti, ezzel nem is lesz problémája, a kérdés csak az, hogy van-e benne akkora klasszis, hogy ebben az erős mezőnyben érvényesülni tudjon. Az első három hely valamelyikére várom.

A szerkesztő véleménye

Államfő magyar tenyésztésű és tulajdonú ló, továbbra is cseh tréningből érkezik. Tavaly az Alagi Díjban és a Magyar Háromévesek Nagydíjában egyaránt másodikként ért célba, majd könnyen nyerte a Magyar St. Leger-t. Tíz hónapja nem futott, azonban feltételezzük, hogy jónevű, sikeres idomárja, Václav Luka topformába hozta, így már elsőre győzelemmel jelentkezhet.

Royal Gino jó ismerősként tér vissza, a hétéves herélt címvédőként várja az indítást. Az elmúlt időszakban roppant megbízható teljesítményt nyújtott, magas formáit minden versenyében hozta, melyekkel remek papíresélyt képviselne. Utoljára nagyon sok hányzott belőle, kérdés, hogy ez csak egy kisiklás volt-e, vagy komolyabb visszaesés a teljesítményében, erre vasárnap kaphatunk választ.

Pure Pearl a mezőny „sötét lova”, nem igazán tudjuk, mire számíthatunk tőle. Szerbiában a legjobb helyi versenyekben, általában az élmezőnyben végez, erős lovast is kértek fel rá, így aligha hagyható teljesen figyelmen kívül.

Fotó: Keller Dániel

SHARE THIS