/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Faust az élen a Magyar Derby-ben

 

A 2020-as Derby és Divat Hétvége utolsó napján izgalmasabbnál izgalmasabb futamokat láthattak a látogatók a Kincsem Parkban. A versenyek mellett különböző programok színesítették a napot, minden korosztály igényeit figyelembe véve.

A nap első versenye, a kétévesek számára kiírt Patay Sándor Emlékverseny Melmet győzelmét hozta Paizs Gáborral a nyergében. Ezt követően a sprinterek versenyében, az 1200 méteres BMW-Flandorffer Tamás Emlékversenyben a szürke Vain Hope (Stanislav Georgiev) galoppozott át elsőként a célvonalon. Az ötödosztályú Spíler-Vatinius Hendikepben Rubikon (ifj. Fejes Lajos) nem talált legyőzőre, a nap negyedik futamában, a 2200 méteres Highland Golf Club-Magányos Díj keretein belül Ribárszki Sándor idomár ünnepelhetett Blush Bird (Zdenko Smida) révén. Az amatőrök izgalmas összecsapásából Amaranta és Hana Juranková párosa került ki győztesként a Horze-Nemzetközi Amatőrverseny Hendikepben. Az Agrárminisztérium Díja-Buccaneer Díjban Overdose fia, Cirfandli (Stanislav Georgiev) ért fel a dobogó legfelső fokára, mögötte Dante’s Peak (Salvatore Sulas) és First Thought (Alberto Sanna) volt a befutási sorrend. A nap hetedik futamában, az 1600 méteres Equine Products Hendikepben favorit győzelem született, az aranyszőrű Marlon (Mészáros Zsolt) beteljesítette a hozzá fűzött reményeket, fél órával később a 2800 méteres MNV díjában Soltész András idomítottja, La Shaba (Suták Csenge) galoppozott át elsőként a célvonalon. A 18:10-kor kezdődő Mezőhegyesi Díjban osztrák győzelmet ünnepelhettünk, Magnentius és Alberto Sanna párosa által.

A 98. Magyar Derby mezőnye 19:00-kor startolt el, a feszültség szinte tapintható volt a lelátón. Az Intergaj istálló színeiben induló hároméves Faust az indítást követően az élre tört és diktálta a tempót Tomas Lukásekkel a nyergében, majd az egyenesre fordulva tartani tudta pozícióját, ezzel a mezőny meglepetés lovaként start-cél győzelmet aratott jó lefutási idővel. Mögötte a Nemzeti Díj nyerő Bánk ért célba Zdenko Smidával, őt Ribárszki Sándor idomítottja, Lucifer követte Alberto Sannaval.
Maronka Gábor harmadik Derby győzelmét ünnepelte Merion és Quelindo után, a négyes programszám másodszor is szerencsét hozott!

Folytatás jövő vasárnap, a belépés ingyenes.

SHARE THIS