/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

A hétvége legeredményesebb szakemberei – Augusztus 29-30.

A nyári szezon utolsó hétvégéjén a galopp szakágban Kovács-Bakos Szilvia és Berghoffer Szandra, az ügető szakágban Goran Zolnaji nyerte el a hétvége legeredményesebb trénere címet a napi főversenyben aratott győzelmekkel. 

Kovács – Bakos Szilvia

Az idomításodban álló For You holtversenyben győzött Lady Zsuval a Nyári Hendikepben. Kérlek értékeld a versenyt!

Maga a táv kicsit rövid volt neki, ennek ellenére rendkívül jól sikerült a versenye, teljes mértékig meg vagyunk vele elégedve! Stanislav Georgiev személyében sikerült megtalálni az ideális lovast, nem egy könnyű lovaglású telivér, határozottan kell vele bánni. Ami változás vele kapcsolatban, hogy For You és istállótársai, az Esztergomi Istálló lovai a továbbiakban Felsőpakonyban készülnek tovább.

A kétévesek tekintetében Diadora Sts szép második helyezést ért el. Előzetesen hova vártad őt?

Seventy Smile-al dolgozott együtt, jó munkák után állt starthoz. Az első három hely valamelyikére vártuk. Egy nagy kancáról van szó, véleményünk szerint hosszabb távon még jobb lesz.

A 98. Magyar Derbyben saját tenyésztésű kancátok, Simply The Best ötödik helyen zárt. Úgy alakult a verseny, ahogy arra számítottatok?

Előrébb vártuk őt, a pénzes helyezésnek természetesen örülünk, de szerintünk több van még benne, bomba formában van. Sajnos nem vagyunk megelégedve a lovaglásával, utasításunk szerint a zsokénak a harmadik helyen kellett volna mennie vele, majd a véghajrát közelebbről indítania. Valószínűleg a Magyar Kancadíjban fog legközelebb starthoz állni, reméljük, hogy ott majd korrigálunk.

Az eddig remek eredményeket produkáló Charlie Firpo végül nem állt starthoz a Derby napon. Mi volt a lejelentés oka?

Patanyomást kapott, szerencsére nem komoly a sérülése, így már újrakezdhetjük vele a munkákat. Jó kedvű, ha minden jól megy szeretnénk odakészíteni a Kisbér Díjra.

 

Berghoffer Szandra

A szezon kezdetén nagyon biztatóan nyilatkoztál Lady Zsuról. Beváltotta a hozzá fűzött reményeket?

Ez így igaz, abszolút pozitív a benyomásom eddig róla! Véleményem szerint ez még nem a vége a képességének. A fő szempontunk az, hogy a szezont egészségesen zárja, jövőre akár tovább is fejlődhet. Az 1400-1600 méteres táv ideális számára, korteher versenyeket célzunk meg vele, az Imperiál Díj is az esélyes futamok között van, de természetesen azt tartjuk szem előtt, hogy megfelelően regenerálódjon.

Összességében eddig hogyan értékelnéd a 2020-as szezont?

Panaszra semmi okom, eddig minden nagyon jól alakul. Úgy néz ki, hogy végre kamatoztatni tudjuk a befektetett munkát és energiát, beértek a lovaink. Bízom benne, hogy a folytatás is hasonlóan eredményes lesz.

Nemrégiben új importokkal bővült az istálló. Hogy áll a felkészülésük?

Jó kondícióban érkeztek hozzám, az új környezetet is megszokták, dolgozunk velük jelenleg is. Falconidae-vel szeretnénk minél hamarabb futni, a táv még kérdéses az esetében, ez a többiekre is igaz. Grizzlynek még idő kell, de reméljük, hogy az elkövetkezendő hetekben pályára léphetnek.


Goran Zolnaji

Szép verseny után a dobogó legfelső fokára érkeztetek Unika Vikkel. Számítottál a győzelemre?

Azzal tisztában voltam, hogy jó formában van, de az első helyben nem voltam biztos. Őt várásra kell hajtani, akkor tud a végén szépen jönni, szerencsére ez sikerült is.

Hogy építetted fel a versenyét?

A startot követően beültem a vezető lovak mögé, majd tartottam is ezt a pozíciót az utolsó egyenesig. Ekkor kivettem Unikát a harmadik spúrba, az utolsó pár száz méteren gyorsítottunk majd letett kézzel sikerült megszereznünk a győzelmet.

Milyen nagyversenyek vannak még tervben a szezonra?

Bonus RG-nek a Háromévesek Nagydíját, Unno del Duomonak a Marschall József Emlékversenyt és a Köztársasági Díjat néztük ki. Atomanti M-el a Ménesek Díját tervezzük, Classic Boy sajnos beteg volt, így nem dolgoztunk vele, de ha minden rendben megy kétéveseknek kiírt nagydíjakban állhat majd starthoz.

A Nemzeti Ügető Ligában jelenleg az első helyen állsz Fazekas Imrével holtversenyben. A szezon elején számítottál erre az eredményre?

Őszintén sem a Derby hajtásra, sem a győzelemre nem számítottam, teljes mértékig meglepetésként ért. Ez az eredmény is váratlan számomra, nagyon hálás vagyok tulajdonosaimnak és a lovaknak mindezért! Bízom benne, hogy a szezon további részének folytatása is ilyen lesz.

Fotó: Vonczem Gabriella, Maróti Edit

SHARE THIS