/ by /   Interjúk-szakcikkek / 0 comments

A 151 éves ménes sikere a 151. Német Derbyben

Mint korábban beszámoltunk róla, a francia tréningből futó In Swoop nyerte július 12-én a 151. Német Derbyt Hamburgban, zárt kapuk előtt. A nyerő a nagy múltú német Schlenderhan Ménesben született. Ez a siker egy fantasztikus sikertörténet a tenyésztőnek.
Schlenderhan Németország legrégebbi magántulajdonban lévő ménese,  pontosan annyi idős, mint maga a Német Derby, 151 éves. A ménes tulajdonosként tizenkilenc alkalommal nyert eddig Német Derbyt és a húsz alkalommal, mint tenyésztő. In Swoop lovasa Ronan Thomas egy komoly sérülés után tért vissza a nyeregbe, élete eddigi legnagyobb sikerét érte el.
Ki kell emelni a verseny kapcsán, hogy az első két helyen célba ért ló a 2007-es Német Derby győztes, Adlerflug (aki szintén a ménes saját tenyésztésű lova) ivadéka. Nem In Swoop volt az első számú kedvenc, de a befutóban 100 méterrel a cél előtt átvette a vezetést és végül biztosan, három hosszal győzött. A ló versenyzett már francia színekben is Francis-Henri Graffard felügyelete alatt, mert a ménes bezárta saját tréningtelepét a múlt év ősszel. Ez a siker azt jelentette, hogy In Swoop a schlenderhani ménesnek a második külföldi tréningben lévő derbygyőztese.
Kíváncsian várjuk a folytatást az év második felében az öreg lovak ellen, Baden-Badenben vagy akár Párizsban.

Szöveg: Varga Luca

Forrás: https://galopponline.de/news/

SHARE THIS