/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Ígéretes csikók Baden-Badenből

Szöveg: Kovács Botond
Forrás: Magyar Lovaregylet – Hungarian Jockey Club – Pesti Turf

Érkeznek az első árverési eredmények Baden-Badenből! A Jazy Team Kft. négy újonccal erősít, és mi sem mutatja jobban a tulajdonos ragaszkodását a lóversenyzéshez, mint hogy Bakos Gáborhoz 48.000 ezer euró értékben küldött yearlingeket. A múlt heti csikóversenyben elsőre nyerő Mystic Maleficient remek pedigréjű istállótársakat kapott:
NN (2019 stpm, Churchill – Bahama Bay) Gestüt Ammerland – EUR 7.000
Churchill 2000 Guineas-t nyert Newmarketben és Írországban, és kétévesen nem talált legyőzőre a legnagyobb presztízsű brit csikóversenyben, a newmarket Dewhurst Stakes-ben. Bahama Bay kétszer futott, egy Saint Cloud-i győzelem és egy Group 3-ban szerzett negyedik hely áll neve mellett. Eddigi hat ivadéka három győzelemmel büszkélkedhet.
Maxim (2019 stpm, Maxios – Mukaabra) Gestüt Brümmerhoff – EUR 10.000
A kétszeres Group 1-nyerő Maxios (Prix d’Ispahan, Prix du Moulin) egy Group 2-t és két Group 3-t is behúzott, Mukaabra négyszer győzött, 1400 métertől 1700 métering Angliában.
Agreement (2019 stpm, Lord Of England – Ars nova) Gestüt Etzean – EUR 12.000
Lord Of England legjobb teljesítménye a Group 1-es Grosser Dallmayr-Preis (Bayerisches Zuchtrennen), de a Group 3-as Grosser Preis der Wirtschaftban elért sikere sem lebecsülendő, nem is beszélve a Group 1-es San Siro-i Gran Criterium első helyéről és a Group 2-es Mehl-Muhlens-Rennen (Német 2,000 Guineas) közeli harmadik helyezéséről. Ars nova is alaposan kitett magáért, hiszen megnyerte Hoppegartenben a Group 2-es Diana-Trialt, és harmadik tudott lenni a Group 3-as Almased-Cupban (Hamburgi Kancadíj). Négy eddigi csikója közül Abiona kétszer nyert Franciaországban, és Listed harmadik helyet szerzett Olaszországban.
NN (2019 sk, Adlerflug – Panatella) Gestüt Ohlerweiherhof (agent) – EUR 19.000
Adlerflug egy hannoveri Listed-győzelem után 2007-ben lesétálta a Német Derby mezőnyét, kétszer második lett a Grosser Preis von Badenben, megnyerte a Group 1-es Deutschland Preis-t, és harmadik lett a Prix Ganay-ban. Pantella két győzelmet aratott aktív korában, két ismert ivadéka közül Palm Springs egyszer volt sikeres, és egy Group 3-as negyedik helyezést is fel tud mutatni.
Rendkívül ígéretes új telivérek kerültek hazánkba, sok sikert kívánunk a Jazy Teamnek, és Bakos Gábor idomárnak!

SHARE THIS