/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

A hétvége legeredményesebb szakemberei – Szeptember 5-6.

Szeptember első hétvégéjén Csordás Emil több helyezést követően, illetve trénertársa, Vezér Emese két elsőségével megszerezte a legeredményesebb tréneri címet az ügetőn. A galopp tekintetében Zala Csabáé a siker a Hesp Róbert Emlékverseny és a Nyeretlen Kétévesek Versenyében aratott győzelmeknek hála.

Csordás Emil

Az idei évben idomítottjaid remek formában vannak, sorra éritek el a jobbnál jobb helyezéseket. Minek köszönhetőek ezek a sikerek?

Valóban voltak idén jó pillanatai a lovainknak. Nem változtattunk különösebben semmit az eddigi módszereinken, mindent úgy csinálunk, ahogy eddig. Talán a tenyésztésben az évekkel ezelőtt Pekker György által magasabbra tett lécnek a gyümölcse kezd most beérni.

Vezér Emese

Egyik kedvenceddel, Very Nice Photo-val sikerült ismét elsőként áthaladnotok a célvonalon. A verseny folyamán mikor érezted, hogy duplázásra kerülhet sor?

Igazából végig bíztam Very Nice Photo-ban, mert jó formában van és a beállítása is kedvező volt, az utolsó kanyarba érve éreztem is, hogy meglehet a győzelem. Véleményem szerint egyetlen ellenfelem Zara Mia volt, ő a start után elment vezetni, én pedig beültem a második helyre, az megint nekünk kedvezett. Bár utoljára végig vezetve nyertünk, mégis ló mögött szívesebben versenyzik.

Fél órán belül ismét győzelmet arattál, ahol Adamo Fling volt a társad. Hogyan tudnád őt jellemezni?

Adamo Fling sok fejtörést okozott nekünk, mert láttuk benne a képességet, de nem hozta a várt javulást. Passzív volt a futamokban, nem akart versenyezni, munkában viszont elég vehemens, így nem egy könnyű hajtás. Még mindig nem adja ki teljesen magát, de úgy gondolom, most már komolyabban kell vele számolni. Ennek ellenére már öt versenyt nyert, amiből hármat velem. Reményeink szerint még sok látványos győzelme lesz!


 

Zala Csaba

A kétéveseid nagyon jó formában vannak, a korosztály számára kiírt versenyeken sorra eredményesen szerepelnek. Ezt vártad tőlük a szezon elején is? Esetleg van köztük olyan, aki meglepetést okozott?

Tavasszal még úgy gondoltam, hogy erősebb lesz az évjárat a sok behozott import ló miatt, de az idomításomban álló telivérek szerencsére tudják velük tartani a tempót. Melmet korainak tűnt, teljesítménye kimagaslott, könnyen verte mindegyik évjárattársát a tréningek során. Később Meglepetés és Shy Boy is komolyodott, ezt az eddigi eredményeik is bizonyítják.

Ezek alapján a korosztályos nagyversenyek is szóba kerülhetnek. Van már konkrét terv?

Egyelőre úgy néz ki, hogy Melmetet és Shy Boyt szeretnénk indítani a Szent László Díjban, de addig még bármi változhat.

Stone Sober a 98. Magyar Derbyben is részt vett 2400 méteren, most 1600 méteren állt starthoz. Miért döntöttetek a táv visszavétele mellett?

Stone Sober idősebb testvére, Sárkányfű is 1600-tól 2000 méterig volt a legeredményesebb. A Derby nem úgy alakult számára, ahogy azt szerettük volna, emellett magyar tenyésztésű, így a tulajdonossal közösen úgy döntöttünk, hogy a Hesp Róbert Emlékversenyt nem szabad kihagynunk, hiszen remek beállítása volt. Szerencsére jöttünk, láttunk, győztünk!

Hogyan értékelnéd a Derbyt a lovaidat tekintve?

Az idei Derby számunkra nem úgy alakult, ahogy azt előre elterveztük. Stone Sober sajnos beszorult a falra, a verseny folyamán több alkalommal is bele kellet fogni, így érzésem szerint nem futotta ki magát. Herastias eddigi eredményei alapján abszolút kitett magáért! Véleményem szerint mindenki eltaktikázta a Derbyt, mindenki kicsit késve érkezett meg, így a nyerő könnyedén hazasétált. Csak gratulálni tudok a győzteseknek!

Fotó: Maróti Edit, Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS