/ by /   Friss hírek / 0 comments

Vasárnap 152. Osztrák Derby

Szeptember 13-án vasárnap, az idei első ausztriai galopp napon rendezik meg a 152. Osztrák Derbyt Ebreichsdorfban. A kombinált eseményen öt galopp és kilenc ügetőverseny lesz látható.
Az első futam 13:20-kor startol el rögtön két magyar indulóval, Maronka Gábor idomítottja First Thought (Tomas Lukásek) egyes programszámmal, illetve Rikoleta (Stanislav Georgiev) hármassal küzd majd meg a győzelemért a Klassenlotterie – Reich werden mit Klasse – Trophyban 2000 méteren. A gyeppályás verseny 3.500 euró díjazású.
A nap második futamában, a kétévesek versenyében, az 1200 méteres Brieflos – Das große Geld zum kleinen Preis – Rennenben komoly esélyt képvisel Asta (Tomas Lukásek) és Rumba Lady (Stanislav Georgiev), a csupán öt lovas mezőnyben 3.000 euró a tét. 14:40-kor futják a Gewinnen ist Bingo!-t, Coeur de Leon és Tomas Lukásek párosa indul az 1650 méteres futamban, a lovat a szaklap második helyre várja, a legjobbaknak 3.000 euró versenydíj jár.
A nap ötödik futamában a hároméves Sonic Bang (Stanislav Georgiev) és a hatéves It’s My Time (Tomas Lukásek) mutathatja meg képességét 1300 méteren, a tízlovas mezőnyben 3.500 euró az összdíjazás.
A legfontosabb verseny a háromévesek klasszikusa, a nagy múltú Osztrák Derby 17:15-kor indul. Az évek alatt sokat kopott a verseny rangja, amit a speciális 2200 méteres táv és a meglehetősen szerény díjazás (15 000 euro, 5,2 millió forint) is mutat. A Magyar Derby díjazásának majd harmadáért 12 telivért adtak indulónak, hazánkat Maronka Gábor idomítottja Serif (Tomas Lukásek), az Alagi Díj nyerő Arktisz (Jaroslav Línek), és Stanislav Georgiev idomárlovas trenírozottja, Calabrese képviseli. A futam favoritja az a Kellahen (Andre Best), aki ott volt a Német Derby startjánál is.

Fotó: vienna-trips.at

SHARE THIS