/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Ahogy a trénerek látják – Magyar Kancadíj

Rendkívül erős mezőny áll starthoz szeptember 20-án, vasárnap a 2400 méteres Magyar Kancadíjban. A magyar tréningből induló telivérekről idomári véleményt olvashatnak, a külföldi indulókat teljesítményük alapján értékeltük.

Amazing Allegra, Pacsirta, Simply The Best (Kovács-Bakos Szilvia): Simply The Best eddig jól teljesít, sajnos nem alakultak a legszerencsésebben a versenyei. Ezúttal külföldi lovassal, Alberto Sannaval indul, reméljük, hogy eredményesek lesznek együtt. Az első három hely valamelyikére várom. Pacsirta és Amazing Allegra egyaránt távbíró, Pacsirta nyergében megszokott lovasa, ifj. Kozma István ül majd. Amazing Allegra ismét Mocsinka Viviennel áll starthoz, két versenyt nyertek már együtt, jó párost alkotnak. Pénzes helyben bízom. A mezőny erős, a Derby negyedik Impressiont tartom a legnagyobb ellenfelüknek.

Antilopa, Dawn Hill (Stanislav Georgiev): Antilopa patanyomást kapott, pihent, már teljesen jól van. Jól dolgozott, normál munkákkal készült. A táv kérdéses az esetében, de a végspeedje jó, az első öt hely valamelyikére várom. Dawn Hillt a Magányos Díjban sajnos legaloppozták, jelenleg jól dolgozik. A távval nem lesz gondja, az első ötbe várom.

Ashta, Rebel’s Angel (Maronka Gábor): Nem rég kerültek az idomításomba, mindkét kanca szimpatikus számomra, már jó pár versenyben starthoz álltak. Nem hajtottuk őket, hosszabb munkákkal készültek. Amennyire ennyi idő alatt meg tudtam ismerni őket, az első öt hely valamelyikére látok esélyt.

Blush Bird (Ribárszki Sándor): Jól dolgozott, tisztes helytállást várok tőle, nagy feladat elé néz.

Bramastra (Jozef Roszival): Egy évet kihagyott, ha hozza a tavalyi formáját, illetve az erős 300-400 méteres hajrát, ami benne van, akkor pénzes helyre odaérhet.

Impression (Pető Sándor): Továbbra is friss, jól dolgozott, hosszú munkákkal készült. Eredményei alapján a döntőbe várom.

Liquidator (Zala Csaba): A Magányos Díjban jól helyt állt, erős a csapat és sok az induló. Pénzes helyezésnek örülnék.

Melioria (Bányai Rita): A körülményei változtak, már nem Alagon készül, hanem Vácon Korona Károly istállójában. Több terep munkát kap, így remélem, hogy az utolsó két futásához képest többet fog mutatni, egy pénzes helynek örülnék.

Santis (Csupor Ferenc): Jó munkák után indul, tisztes helytállást várok tőle.

Külföldi induló

Texas Girl: Legutóbb egy hete állt starthoz Ebreichsdorfban, az 1650 méteres nyeretlen lovak számára kiírt versenyben, ekkor győzött Zdenko Smidával. A Kincsem Parkban a 2020-as szezonban már kétszer is láthattuk, egy nyolcadik és egy hatodik hellyel zárta a versenyeit.

Fotó: Keller Dániel

SHARE THIS