/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Ahogy a trénerek látják – Kisbér Díj

A 2000 méteres Kisbér Díjban tiszta korteher mellett nyolcan indulnak a győzelemért, a verseny összdíjazása 3 000 000 Ft. A Nemzeti Galopp Liga futam hét lováról idomári véleményt olvashatnak, Dynamoról eddigi teljesítménye alapján összefoglalót készítettünk.

For You (Maronka Gábor): Róla is elmondható, akárcsak egy hete Just Mineról, hogy nem rég került hozzám tréningbe. Hosszabb munkákat ment, nem erőltettük. Az eddig látottak alapján meg vagyok vele elégedve, jól érzi magát. Bízom a legjobbakban, bár erős a mezőny, de az első három hely valamelyikére várom.

Golden Sea (Stanislav Georgiev): Szerencsére rendben van, összeszedte magát. Az erős munkák helyett inkább a kondíciót helyeztük középpontba. Az első három hely valamelyikére várom.

La Shaba (Soltész András): Szokásos munkáival készült, jól dolgozik. Remek mezőny gyűlt össze kiváló lovakkal, nehéz dolga lesz, de bízom a jó futásában.

Rose Fire (Rácz Attila): A tréningeket Dunakeszi – Alag után vidéken folytatja, hosszabb munkákkal készültünk a versenyre, jól dolgozott. Az első öt hely valamelyikére várom.

Charlie Firpo (Kovács – Bakos Szilvia): A felkészülését nehezítette, hogy patanyomást kapott, szerencsére már rendben van, jól dolgozik. Bízunk benne, hogy elég időt kapott ahhoz, hogy újra csúcsformába lendüljön. Amennyiben Golden Sea jó formában van, őt mondanám a legnagyobb ellenfelének, de La Shaba sem hagyható figyelmen kívül, összességében nagyon erős csapat gyűlt össze. Az első három hely valamelyikében bízom.

Lucifer (Ribárszki Sándor): A versenyben való indítását kifejezetten későn döntöttük el, így nem kapkodtunk a munkáival. Erős a mezőny, tisztes helytállást várok tőle.

Stone Sober (Zala Csaba): Két hete futott a Hesp Róbert Emlékversenyben, ekkor győzött is, így könnyű munkákkal készült. Jól érzi magát, véleményem szerint sokat jött előre. A feladat nem lesz egyszerű, kérdés, hogy az idősebb klasszis lovak és az évjárattársak mellett hova tud majd odaérni, emellett kiderül az is, hogy a 2000 méter mennyire kedvez neki. Örülnék, ha az első három hely valamelyikére odaérne.

Dynamo: A négyéves herélt Fézer Róbert idomításában áll, idei legjobb eredménye a Káposztásmegyeri Díjban és a Szenttamási Díjban szerzett ötödik hely. Eddigi versenyei során a maximum táv 1600 méter volt, kérdés, hogy mennyire kedvez neki a megnövelt táv.

Fotó: Turoczi Márk

SHARE THIS