/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Őszi Kölyök Derby pénteken

Péntek este ismét hat izgalmas futammal várja az érdeklődőket a Nemzeti Agárstadion.
Az első megmérettetés a 280 méter hosszú European Derby Select Stake A1/S2 lesz, hat résztvevővel a startnál. Miss Danger tűnik a legesélyesebbnek, de Zsüli ráduplázhat előző versenyére, illetve Pearl edzéseredményei alapján szintén dobogós lehet.
A második futam a szintén 280 méteres European Derby Select Stake S0/S1, ahol hatan várják a startot. Bullet nagy stílusban és idővel győzött két héttel ezelőtt, favorit lehet. Godzilla három sikert követően legutóbb “csak” negyedik lett, most ismét küzdelemben lehet. Futó Sky legutóbb kis híján nyerni tudott, az esélyesek egyike.
A harmadik versenyben futják az Őszi Kölyök Derby-t, öt fiatal agár csap össze 280 méteren. Jessy a verseny nagy esélyese, jó mezőnyt vert legutóbb, de Voice is a győzelemért küzdhet. Mayki ezen a távon augusztusban győzni tudott, most is beleszólhat az első három helyezés sorsába. Nikita két hasonló formát repesztett edzésen, döntőbe várható. Menta jól dolgozott, szerezhet egy dobogós helyezést.
A negyedik futam a European Derby Select Stake A1 lesz, 480 méteren mérik össze gyorsaságukat hatan. Futó Power mostanában erős mezőnyökben többször volt helyezett, ezúttal nyerhet is. Ashley stabilan fut, topjával akár nyerhet is. Assassin két hete közel volt a nyerőhöz, ismét jó helyen végezhet.
Az ötödik összecsapás a 480 méter hosszú European Derby Select Stake A0/A1 lesz, hat résztvevővel a startnál. Etalon kitűnő időkkel rendelkezik, ez már az ő versenye lehet. Raven mindig jól fut, akár a győzelmet is megszerezheti. Jerry rendkívül megbízható versenyző, legjobbja alapján komoly sansz.
A nap utolsó futama a 480 méteres European Derby Select Stake Open, melyben szintén maximális mezőny, azaz hat agár méri össze tudását. Jelly Flood legutóbbi nyerő formája ebben a nagy erős mezőnyben is elegendő lehet az elsőséghez. Excellent tartja remek formáját, a győzelemért küzdhet. Butterfly legutóbb hatalmas stílusban szórta el az ellenfeleit, győzelme sem lenne meglepetés.

A versenynap 19:30-kor kezdődik, a belépés díjtalan!

Fotó: Simkó Szilárd /akuyatfotos.hu/ The Sighthound Photographer

SHARE THIS