/ by /   Friss hírek / 0 comments

Lovasként és tulajdonosként is Nemzeti Vágta nyerő

 

A Nemzeti Vágta egyik ikonikus alakja, Molnár Gyöngyi galoppló tulajdonos, jelenleg futtatóként és tulajdonos-idomárként aktív részese a hazai galoppsportnak. A telivér Malőr nyergében szerezte meg első győzelmet a Bajai Kistérség színeiben még 2011-ben, majd 2014-ben Icemannel álltak fel a dobogó legfelső fokára Tahitótfalut képviselve. Vasárnap újabb Nemzeti Vágta győzelmet ünnepelhetett, ezúttal tulajdonosként!

Hogyan csöppentél bele a galopp világába?

A galoppsportot a Nemzeti Vágta révén ismertem meg. Mint mindenki, mi is egy jó lovat kerestünk a versenyre, ekkor már megtetszettek a telivérek, így kilátogattunk a Kincsem Parkba. Olyan szerencsés helyzetbe kerültünk, hogy aznap futott Overdose is, mondanom sem kell, azonnal beleszerettünk ebbe a világba. Mondani szokás, hogy minden kezdet nehéz, ez most sem történt másként. Azt hittem, hogy ha ügyes hobbilovas vagyok az elég lesz, sajnos tévedtem. A tanulást Németh Ildikónál kezdtem, aki komoly szaktekintélynek számított a sportban, lovasként száz versenyt nyert, idomárként több mint ezret. Akkoriban már volt egy fiam, született egy kislányom és édesanyám elvesztése sem könnyítette meg a felkészüléseket. A távolság és a bejárás is sok nehézséget okozott, de mindezek ellenére boldogan emlékszem vissza erre az időszakra, hiszen életem meghatározó része volt!

Hogyan kerültél kapcsolatba a Nemzeti Vágtával?

Teljesen véletlenül keveredtem a Vágtára! A párom jó ötletnek tartotta, hogy elinduljunk az első regionális válogatón, a Bácska Vágtán, amit aztán meg is nyertem. Így kezdődött minden.

Az idei Vágtán már nem lovasként, hanem tulajdonosként és felkészítő trénerként voltál érdekelt. Remekül sikerült a hétvége!

Még most sem fogjuk fel! A csapat fantasztikus munkát végzett, három lovat is mi készítettünk. A nyerő Ricardo Porvát képviselte a tehetséges Ördög Alennel, Galaxy Hajóst Földes Bencével, nagyon jó eredményt értek el együtt, Tangó pedig Decs színeiben versenyzett Schvarzenbart Bálinttal. Az utóbbi kettő egy nagyon kedves ismerősöm, Papp Gyula tulajdonában áll. Bíztunk az eredményes szereplésükben, a döntőbe vártuk őket, mert a felkészülés jól sikerült.

A Vágta mellett a Kincsem Parkban is tevékenykedsz idomári szerepkörben. Miért döntöttél úgy, hogy mélyebben is beleásod magad a sportba?

Pár évvel ezelőtt mesterem, Németh Ildikó nyugdíjba ment, más trénerrel ekkor nem igazán álltunk kapcsolatban. Ildikó elültette a fejemben a gondolatot, azt mondta szerinte eleget tanultam és érzékem is van hozzá. Szeretnék egy napon olyan sikereket elérni, mint amilyeneket neki sikerült, igazi példakép! Nagyon örülök, hogy belevágtam, sokat kell még tanulnom, de Ildikó és jelenlegi szakmai partnerem, Stanislav Georgiev is segít baráti tanácsokkal mind a mai napig, ezeket pedig igyekszem megfogadni. Szerencsére lovasom, Ördög Alen is megbízható, jó érzéke van a telivérekhez.

Hogyan képzeljük el egy napodat?

A tréningek helyileg Érsekhalmán zajlanak a gemenci erdő szélén, gyönyörű környezetben. A pálya 17 hektáron terül el, itt biztonsággal készíthetjük a lovakat. Reggel etetünk, majd kezdődik a munka. Minden lónak saját karámja van, itt töltik a nap nagy részét. Igazi családias hangulatban tevékenykedünk, szeretném, ha ez így is maradna.

Hány ló áll jelenleg az idomításodban?

A vágta lovakon kívül hat saját telivérrel foglalkozunk, ebből az idei szezonban kettő lépett pályára. Saját lovakkal már nem szeretném bővíteni az istállót, boldog lennék, ha más is a bizalmába fogadna, nagyon szeretnék bizonyítani.

Fotó: www.vagta.hu

 

 

SHARE THIS