/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Varga Mátyás a Nemzeti Vágtán is bemutatkozott

A Nemzeti Vágta sokakat megmozgat évről évre, idén 13. alkalommal szálltak nyeregbe a lovasok a Hősök terén. Varga Mátyás 2016-ban lovagolt először a Kincsem Parkban, háromszor sikerült már elsőként átgaloppoznia a célvonalon. A Vágtán az erdélyi Kézdialmást képviselte Hilton Haragos nevű lovával, végül az értékes negyedik helyet sikerült megszerezniük.

Hogyan jött a gondolat, hogy a Nemzeti Vágtán is nyeregbe szállj?

Régi gyerekkori álmom volt a részvétel, mindig vonzott a tudat, hogy Budapest legszebb terén lovagoljak több ezer ember előtt. A vírushelyzet miatt a létszám sajnos minimális volt, de ez semmit nem vett el az esemény értékéből!

Mennyiben volt segítségedre a galopp pályán szerzett tapasztalat?

Véleményem szerint előnyömre vált, mert nem volt számomra új a versenyhelyzet, így higgadt tudtam maradni a futamok alatt végig. Volt időm taktikázni, tudtam, hogy hogyan spóroljak a lovam erejével.

Mi volt a taktikátok? Mire kellett odafigyelnetek?

Az előfutamban mindenképpen második szerettem volna lenni, – ami sikerült is – mert így könnyebb ágra kerültem, így nagyobb esélyem volt a döntőre. Minden futamban próbáltam a falon maradni, erre kellett főként odafigyelnem.

Hogyan értékeled a döntőt? Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál?

Az utolsó futam kifejezetten erős volt. Az első kanyarban egy nem várt szituációba kerültem, Baja lova nagyon kisodródott én pedig épp mellette galoppoztam, így tolt magával engem is. Ennek ellenére szerintem egy nagyon jó verseny volt, gratulálok a győztesnek és a résztvevőknek egyaránt!

Tervezel újra nyeregbe szállni a Vágtán, illetve a Kincsem Parkban?

Mindenképpen szeretnék jövőre is részt venni a Vágtán, viszont a megvalósítása még kérdéses. A tanulmányaim miatt hazaköltöztem Erdélybe, így szomorú szívvel, de elhagyom a Kincsem Parkot. De soha ne mondd, hogy soha!

Fotó: www.vagta.hu

SHARE THIS