/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Ahogy a trénerek látják – Kovács Mihály Emlékverseny – Magyar Háromévesek Nagydíja

Az évjárat magyar tenyésztésű kiválóságai 2400 méteren küzdenek majd meg egymással, a verseny összdíjazása 4 400 000 Ft. Az alábbiakban az idomári véleményeket olvashatják.

Cupido (Soltész András): Tulajdonképpen a Derbyre készültünk vele, sajnos két héttel a verseny előtt lesérült. A legutóbbi start nagyon kellett neki, sokat kihagyott. Jól dolgozik, kifejezetten ide készítettük. Kimagasló esélyt Stone Sober képvisel, a további helyek tekintetében meglátjuk, hogy kinek, hogy jön majd ki a lépés.

Minorita (Fézer Róbert): Nagyon jól dolgozott, friss, formában van. Bízunk a távbírásában, az első két hely valamelyikére várom.

Serif (Maronka Gábor): Nagyon jól dolgozott, jól néz ki, sokat jött előre. Az első háromba várom.

Stone Sober, Agave (Zala Csaba): Mindketten jól dolgoztak, a mezőnyben jó sanszuk lesz, reméljük, hogy minden szerencsésen alakul. Stone Sober mellett szól a lovasa is, a Kisbér Díj után szerintem jó eséllyel indulunk. Agave gyengébb képességű, de a mezőnyben sok hasonló teljesítményű telivér van. Véleményem szerint a távot állja, pénzes helyezésben bízunk.

Aurora Amica, Hurrikán (Kovács-Bakos Szilvia): Hosszú munkákkal készültek mindketten. Az igazán hosszú távbírást még egyikük sem igazolta, szerencsés esetben pénzes helyezést elcsíphetnek.

Melioria (Bányai Rita): Jól dolgozott, Jozef Parigál kedden ment vele zárómunkát. A felkészülést az időjárás nehezítette, korlátozottak voltak a lehetőségeink. Sokat hozott rajta a múltkori verseny, remélem, hogy az első öt hely valamelyikére odaér, a puha pálya is kedvez neki.

Rubidium (Korona Károly): Jól dolgozik, véleményem szerint a távot állni fogja, a tulajdonossal egyeztetve indítjuk. Örülnék, ha pénzért futna.

Santis (Csupor Ferenc): A távval nem lesz gondja, ezt már bizonyította. A győzelemre Stone Sobernek kimagasló esélye van. A többiek képessége egy szintre tehető, Santistól tisztes helytállást várok.

Fotó: Csákány-Dedics Fruzsina

SHARE THIS