/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Európa Derby elődöntők pénteken, döntő vasárnap

Rendhagyó módon most hétvégén nemcsak pénteken, hanem vasárnap is izgalmas agárversenyekben lehet része a sportág szerelmeseinek.
Péntek este hat elődöntő futamban csapnak össze a szélsebes négylábúak.
Az első verseny a 280 méter hosszú Európa Derby Sprint I. Elődöntő lesz, öt résztvevővel a startnál. Jaytee Milan ebben a mezőnyben klasszist képvisel, nagy favorit lehet, de Miss Dangert és Marshallt is dobogóra várjuk. Ficek javulással jutna szerephez, Bella pedig legutóbbi edzésidejével döntős lehetne.
A második futam a szintén 280 méter hosszú Európa Derby Sprint II. Elődöntő, itt is öten várják az összecsapást. Futó Sky erős mezőnyökben mindig jól fut, ebben a társaságban a győzelemért csatázhat, de nyári topformáival Godzilla is kitűnő esélyt képvisel. Pedro harmadik helyezéssel kezdett egy hónapja, ismételhet. Joy is elcsíphet egy helyezést, White Lady egy jó starttal meglepetést okozhat.
A harmadik megmérettetés is 280 méter hosszú, az Európa Derby Sprint III. Elődöntőben hatan állnak starthoz. Lexa kisebb kihagyás után, nyári teljesítményei alapján a győzelem egyik várományosa, de Evo is a fogadók egyik kedvence lehet. Mcgregor újonc, de tréning ideje alapján győzelme se jelentene meglepetést. Chilli új tulajdonba került, figyelmet érdemel, Pearl most felérhet az első három közé, de Jet is döntőbe várható.
A negyedik futam az Európa Derby 480m I. Elődöntő, öt aspiránssal a startnál. Az idei Derby győztes Johnny a futam legnagyobb esélyese, de Black Fantasy és Steed is meglepheti a favoritot. Futó Power is az első háromban köthet ki, Black Jack pedig jó munkák után mutatkozik be, bármi előfordulhat.
Az ötödik verseny az Európa Derby 480m II. Elődöntő, szintén öten mérik össze gyorsaságukat. Jelly Flood igen könnyű győzelemmel hangolt, a futam favoritja lehet. Szöszi most debütál a Kincsem Parkban, múlt heti formája alapján komoly reményekkel. Raven minden futása döntős, elcsíphet egy továbbjutó helyet. Sight kis javulással szerezhetne egy helyezést, Voice nyári idejével szintén küzdelembe érhet.
A nap utolsó futama az Európa Derby III. Elődöntő, ahol szintén öt agár csap össze. Champ ráduplázhat legutóbbi győzelmére, Etalon pedig most visszavághat neki. Penge is az esélyesek közé tartozik, Don Juan ha jó napot fog ki, akár nyerhet is. Ashley feljövőben van, közel lehet a favoritokhoz.

A verseny nap 19:30-kor kezdődik, a belépés díjtalan!
A döntőket vasárnap 18:00-tól futják.

Fotó: Simkó Szilárd /akutyafotos.hu/ The Sighthound Photographer

 

SHARE THIS