/ by /   Friss hírek / 0 comments

A kétszeres győztes – Nagy Arnold

Arnold 2018-ban és 2019-ben is győzelmet ünnepelhetett Temerint képviselve Fantázia nevű lovával. A 13. Nemzeti Vágtán szép verseny után a harmadik helyet szerezték meg.

Hogyan kerültél kapcsolatba a Nemzeti Vágtával?

Anno 2014-ben lovagoltam a Vajdasági Vágtán, 2017-ben pedig felkértek, hogy lovagoljam Fantáziát. Neki hála kerültem bele igazán a Vágta világába.

Hogyan készültetek fel a megmérettetésre?

Mivel már több alkalommal is versenybe szálltunk, így a módszer az eddigiekhez hasonló volt. Lovamat Kállai Attila barátom készítette a Vajdaságban, én pedig Magyarországon készültem fel a startra.

Mi volt a taktikátok a versenyben?

Taktikánk nem volt, mert ez egy nagyon speciális verseny, a start a kulcsmomentum. Az elő majd a középfutamban is sikerült jó startot vennünk, a cél az volt, hogy spóroljak Fantázia erejével, ez össze is jött. A döntőben sajnos rossz startot vettünk, nagy hátrányt kellett ledolgoznunk, végig lovagolnom kellett, illetve egyszer bele is kellett fognom. Ennek fényében elégedett vagyok a teljesítményével, minden tőle telhetőt megtett.

Visszatekintve hogyan értékelnéd a döntőt?

Véleményem szerint idén volt a legerősebb, ha jól startoltunk volna másképp alakul. Tisztában voltam vele, hogy az első két helyezett nagyon erős, mi viszont a triplázásra készültünk. Az eredménnyel így is elégedett vagyok, nagyot küzdöttünk.

Milyen személyiségnek írnád le Fantáziát?

Nagyon erős ló, igazi maximalista! Nem egy nyugodt alkat, de hatalmas szíve van. A döntő után nagyon ideges volt, folyamatosan járkált, érezhető volt, hogy nincs megelégedve a saját teljesítményével. Remélem, hogy ezen jövőre korrigálunk!

Láthatunk téged a Kincsem Parkban is nyeregbe szállni?

Mindenképpen tervben van, viszont jövőre valószínűleg ismét indulunk majd a Vágtán, így addig nem lovagolhatok hivatalos versenyben.

Fotó: Nemzeti Vágta weboldala

SHARE THIS