/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Ahogy a trénerek látják – Kincsem Díj – Az évtized versenye

A 2400 méteres 14 000 000 Ft összdíjazású futamban a régió klasszisait láthatjuk. Az alábbiakban az idomári nyilatkozatokat és összefoglalókat olvashatják, a külföldi indulókról a Turf alapján olvashatnak véleményt.

Gunsmoke (Kovács-Bakos Szilvia): Jól dolgozik, kedvező lesz neki a hűvösebb idő és a puha pálya. Az első öt hely valamelyikére várom, szerencsés verseny esetén akár első három hely valamelyikére is odaérhet.

Golden Sea, Tizedes (Stanislav Georgiev): A Szent István Díj nyerő Tizedes felkészülése rendben zajlott, jól dolgozik, a formában tartás volt a cél. Nagyon erős számára a mezőny, örülnék neki, ha pénzért futna. Golden Sea a Kisbér Díj után is jól dolgozott, kipihente magát. Az első három hely valamelyikének örülnék.

Faust (Maronka Gábor): Utoljára a Derbyben futott, azóta nagyon sokat jött előre mind mentálisan, mind fizikálisan. Véleményem szerint ott lesz a döntőben.

Impression (Dr. Ecsedi Ferenc): Idomárként az első induló lovam Impression lesz, reményeim szerint az eltelt eddigi két hét elegendő volt arra, hogy a kanca az eddigi formáit a tradicionális felkészítésnek is köszönhetően jóval meghaladja. Az év legrangosabb versenyében erős mezőny gyűlt össze, nincsenek bennem hiú ábrándok, ha pénzdíjas helyre érne, illetve akár a hatodik helyre, számomra már az is egy rendkívül magas formát igazolna.

Arktisz: A hároméves versenyről versenyre remekül teljesít. Az Alagi Díjat megnyerte, legutóbb az az Osztrák Derbyben állt starthoz, ahol a második helyet szerezte meg. A mélyebb pálya is kedvezhet neki.

Államfő: A Magyar St. Leger nyerő egy éves kihagyás után is jó formában mutatkozott be, legutóbb a Kincsem Parkban negyedikként galoppozott át a célvonalon. További javulása várható.

Arcturus: A cseh mén győzelem után áll starthoz, tavaly megnyerte a Szlovák Derbyt és a Legert, a Kincsem Díjban második volt Nancho mögött, döntős esély.

Ramssio: A szaklap favoritja, 2019-ben negyedik helyen zárta a Cseh Derbyt, majd megnyerte a Legert, ezt követően nemzetközi mezőnyben dobogós lett Prágában, de Franciaországban is megmutatta képességeit.

Imsexyandiknowit: Átlagformája 70 körülire tehető, a Millenniumi Díj győztes Zoriana előtt végzett egy Listed kategóriás prágai versenyben.

Palmera: A pálya nem lesz számára ismeretlen, rendszeres résztvevője a Kincsem Park versenyeinek, közeli esélynek látszik.

Zoriana: A korábbi Derby nyerő nyáron remekelt a Millenniumi Díjban, akár az elsőségért is küzdhet.

Opasan: Mindhárom idei versenyét megnyerte, köztük a Cseh Derbyt. Folyamatosan javuló formát mutat, a favoritok egyike.

Fotó: Fias Bettina

SHARE THIS