/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Klasszisok a Kincsem Parkban

Október 18-án, vasárnap a telivéreké lesz a főszerep a Kincsem Parkban, öt nagydíj szerepel programon! Az első futamot 12:00-kor futják, a versenynapot 500 000 Ft jackpot színesíti. A Kincsem+ 15:15-kor startol el, a Grand Steeple Chase lesz a főszerepben 300 000 000 Ft jackpottal!

A Tattersalls – Overdose Díjjal a remek sprinterre emlékezünk 12:35-kor, a nyolc indulónak adott telivér közül a szaklap a szürke Vain Hope (8) mellett tette le a voksát, de itt lesz a tavalyi cseh bajnok is.
A nap negyedik futama a Nemzeti Galopp Liga állomása, a 2400 méteres Kincsem Díj lesz, az év avagy az évtized versenye! Öt Derby nyerő áll starthoz, amire még nem volt példa a díj történetében, de a többieket sem szabad figyelmen kívül hagyni. A Turf Ramssio (4) győzelmére számít, de a Cseh Derby nyerő Opasan (12), a Szlovák Derby nyerő és Hármas Korona győztes Arcturus (2), a Millenniumi Díjban elsőként célbaérő Zoriana (9) és a Magyar Derby nyerő Faust (11) is küzdhet az első helyért, de bárki okozhat meglepetést a rendkívül erős mezőny révén.
Az 1600 méteres Aperianov Zakariás Emlékverseny – Imperiál Díjban a hároméves Simply The Best (8) kiemelkedő esélyese a versenynek Mocsinka Viviennel a nyergében, de Overdose fia, Cirfandli (1), a cseh tréningből érkező Rabbit Havana (6) és Maronka Gábor idomítottja, Dante’s Peak (2) is remek esélyt képvisel.
A kétéves korosztály kiválóságai állnak starthoz az 1400 méteres Szent László Díjban. Mystic Maleficent (8), Melmet (2) és Light Blue Sky (6) is veretlen eddigi pályafutása során. Valamelyikük folytatja a sikersorozatot?
A nap zárásaként a Kovács Mihály Emlékverseny – Magyar Háromévesek Nagydíja kerül megrendezésre 2400 méteren. Az idomári vélemények az E-Turfon és a Lovifogadás Facebook oldalán olvashatóak.

Drukkoljunk együtt a telivéreknek, a belépés ingyenes!

Fotó: ZL Photos

SHARE THIS