/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Európa Derby döntők vasárnap

Péntek után vasárnap is starthoz állnak az agarak a Kincsem Parkban, öt izgalmas futamban csapnak majd össze és az is kiderül, hogy ki nyeri az Euróa Derby döntőit.
Az első verseny a 280 méteres Európa Derby Sprint Consolation lesz, hatan várják az indítást. Pearl két erős ellenfél mögött volt közeli harmadik, ez már az ő futama lehet. Miss Danger és Marshall pénteken szinte fej-fej mellett értek célba, vasárnap főszereplők lehetnek.
A második megmérettetés szintén a 280 méteres Európa Derby Sprint Döntő, hat résztvevővel a startnál. Evo továbbra is bombaformában van, papíron ő képviseli a legjobb esélyt. Jaytee Milan könnyű győzelemmel jutott be a döntőbe, ezúttal is favorit lehet. Lexa nagyon megbízható és mindig eredményes, visszavághat legyőzőjének. Pedro kis javulással ebben a mezőnyben is az élmezőnyben végezhet, de Bella és Godzilla is meglepetést okozhatnak.
A harmadik futam az Invitation 480m, ahol hatan várják, hogy összemérjék gyorsaságukat. Jerry klasszis ellenféltől kapott csak ki a hónap elején, most könnyebb dolga lehet. Omega edzésideje nagyon jó volt, előtte hasonló mezőnyt vert, most ráduplázhat. Evelyn pedig a múlt heti tréningen olyan időt futott, amivel ezt a versenyt megnyerheti.
A negyedik verseny a 480 méter hosszú Európa Derby Consolation lesz, hat aspiránssal a rajtnál. Penge legfrissebb formája alapján a verseny favoritja lehet, Don Juan ebben a társaságban már dobogóra állhat. Raven nagyon eredményes, mindig lehet rá számítani, megérdemelné a győzelmet.
A nap főfutama a 480 méteres Európa Derby Döntő lesz, ahol szintén hat kiváló agár várja, hogy összemérje erejét. Jelly Flood a végén mindig nagyon erős, folytathatja nyerő sorozatát. Etalon is a favoritok egyike ezúttal is, de Champ is a győzelemért küzdhet. Black Fantasy remek hajrával jött fel másodiknak az ismét topot futó Steed mellé, mindketten okozhatnak meglepetést. Szöszi remekül debütált pénteken, odaérhet az első három közé.

A futamok 18:00-kor kezdődnek, mindenkit szeretettel várunk. A belépés díjtalan!

Fotó: Simkó Szilárd /akutyafotos.hu / The Sighthound Photographer

 

SHARE THIS