/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Szlovák győzelem a Derby nyerők csatájában a Kincsem Díjban

Öt galopp nagyverseny szerepelt programon a Kincsem Parkban. A nap első futamában a kétéves Sambo könnyen veszítette el nyeretlenségét Bakos Gáborral a nyergében.
Az 1000 méteres Tattersalls – Overdose Díjban Maronka Gábor idomítottja, Crushing Power (Jaroslav Línek) szaladt át elsőként a célvonalon, mögötte Morita Menantie (Radek Koplik) és Vain Hope (Zdenko Smida) volt a befutási sorrend.
Az amatőrök közül Gárdonyi Fruzsina ünnepelhetett New Big Hope révén.
A Nemzeti Galopp Liga állomásán, a 2400 méteres Kincsem Díjban tizenhárom lovat adtak indulónak, öt derby győztes és megannyi kiváló telivér lépett pályára az évtized versenyében. A startot követően Faust (Jan Verner) erős tempót diktált, mögötte Impression (Gönczi Rebeka) galoppozott, a páros több hosszal meglépett a mezőnytől. A kanyarhoz érve a lovak egy bolyba tömörültek, ekkor indult el az igazi küzdelem. A távoszlopon belül a Cseh Derby nyerő Opasan (Radek Koplik) vette át a vezetést, mögötte Golden Sea (Stanislav Georgiev) és Impression küzdött nagyot a helyezésekért.
A nap ötödik futamában Sahara Sun ért fel a dobogó legfelső fokára, Ördög Alen a Nemzeti Vágta után a Kincsem Parkban is remekelt.
Az 1600 méteres Aperianov Zakariás Emlékverseny – Imperiál Díjban Simply The Best (Mocsinka Vivien) a startot követően meglépni látszott, de az utolsó métereken Overdose fia, Cirfandli (Stanislav Georgiev) elvette tőle az első helyet.
Szabó Józsefre emlékeztünk a nap hetedik futamával, War Master (Stanislav Georgiev) duplázott.
A kétéves kiválóságok az 1400 méteres Szent László Díjban álltak starthoz, az ügető szakág is letette névjegyét a versenynapon, Diadora Sts (Zdenko Smida) szállította a győzelmet az STS II. istálló számára.
A 2200 méteres Ostinato Hendikepben tíz telivér mérte össze tudását, a szaklap favoritja, Streif (ifj. Kozma István) sétálva nyert.
A magyar háromévesek zárták a napot a Kovács Mihály Emlékverseny – Magyar Háromévesek Nagydíjával. A 2400 méteres versenyben Stone Sober (Jan Verner) magasan kiemelkedett az indulók közül, Zala Csaba idomítottja nem okozott csalódást. Mögötte Aurora Amica (Stanislav Georgiev) hajrázott nagyot, ezzel megszerezve a második helyet.

Folytatás jövő vasárnap!

Fotó: Vonczem Gabriella

SHARE THIS