/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Stanislav Georgiev értékelése

Aperianov Zakariás Emlékverseny – Imperiál Díj

Cirfandli
A mély pálya miatt sok meglepetése volt a napnak. Alapvetően várásra szoktam lovagolni, a munkái is így épülnek fel. Próbáltam az erejével spórolni, 800 métertől kezdtem el finoman zárkózni, mivel Simply The Best nagyon megszökött a mezőnytől. Tudtam, hogy közelebb kell érnem vele, mert mély pályán nehéz indítani. Amikor az egyenesre értünk láttam, hogy fárad a kanca, így bíztam benne, hogy el tudom kapni a célban, ha Cirfandli az utolsó 300 méteren kihozza magából a maximumot. Ez szerencsére így is történt! A lovasválasztás nem volt kérdés, munkában is én ülök rajta, ismerem már minden mozzanatát. A jövőbeli tervekkel kapcsolatban két variáció van. Szeretnénk vele külföldön starthoz állni Listed kategóriás versenyben, kifejezetten Németországot vagy Olaszországot céloznánk meg amennyiben van számunkra ideális 1600 méteres versenyük, ha ez nem jön össze, akkor a Kincsem Parkban a Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díjban szeretnénk indulni.


Tattersalls – Overdose Díj

Morita Menantie
Abszolút számítottam rá, hogy jól fog menni. A munkáira sem lehet panaszom, emellett kedveli a mély pályát.

Vain Hope
Egy kicsit csalódás, mert jobbra számítottam. Munkában már mutatta, hogy nem tetszik neki a mély talaj, emellett ő már a téli pihenőjére készül, ez a formáin is látszik.

Shammah
A tulajdonosa iraki származású, ő vásárolta a kancát Angliában. Az első tervek szerint októberben futott volna Isztambulban, de a koronavírus miatt ez nem valósult meg, így az Overdose Díj adott volt. Két hónapja van nálam tréningben, jól dolgozik, de kíváncsi voltam mit hoz ki belőle a versenyhelyzet. Valószínűleg Angliában nem tréningezték már jó ideje, viszont a származása bizakodásra ad okot, hiszen apja a világklasszis Frankel. Idővel be fog érni a munka. Szeretnénk nézni neki még 1-2 versenyt itthon, vagy külföldön, utána a téli pihenő következik.


Kincsem Díj

Golden Sea
Nagyon jó formában van, a futam előtt azt nyilatkoztam, hogy az első három hely valamelyikében bízom, ez meg is valósult, abszolút lefedte a teljesítményét.


Szent László Díj

Miss Mistery
Úgy futott, ahogy azt vártam tőle. Erős mezőny volt számára, sokat gondolkoztunk az indításán, de végül nem bántuk meg, egy értékes pénzes helyezést szerzett.

Fotó: Vonczem Gabriella

SHARE THIS