/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Jaytee Milan az Európa Derby Sprint Döntő győztese

Jaytee Milan nyerte vasárnap este az Európa Derby Sprint Döntőt. Trénerét, Tenczel Gábort kérdeztük a siker kapcsán.

Jaytee Milan sérülés után tért nemrég vissza, sikerült teljesen felépülnie?
– Úgy látom, hogy igen, de ez nyilván nem azt jelenti, hogy ugyanazt a formát tudja mutatni, mint a sérülések előtt. Három izmával volt probléma, egy a hátsó combjában, amit tavaly Írországban megműtöttek, illetve két izom szakadása volt a lapockáján, de szerencsére teljesen rendben van és nagyon jó formára sikerült hozni a Derby napjára.

Miért a rövid távon indult?
– Nem éreztem benne most a 480 métert. Figyeltem az edzés idejeit, versenyeit és nem láttam azt, hogy most hosszabb távon érvényesülni tudna. Az is benne lehet a pakliban, hogy a korábbi sérülések miatt nem megy neki a 480 méter olyan dinamikával, ahogy korábban, illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy négy éves elmúlt, fiatalabb már nem lesz sajnos. Úgy gondolom, hogy egy trénernek érdemes megtalálni az adott kutyának az optimális távot és azon versenyezni.

Milyen versenyre számítottál, hova vártad őt?
– Őszinte leszek, én mindkét kutyámat, Jaytee-t és Jelly Flood-ot is nyerőnek tippeltem volna a futamában annak alapján, hogy a felkészítésük kitűnően sikerült. Jaytee Milan hozta is a formát, vele úgy is készültünk, hogy a második napon jobbat fog futni, mint az elődöntőkben.

Jelly Flood harmadik helyezésével mennyire vagy elégedett?
– Ahogyan említettem, őt is első helyre vártam, nagyon jó formában volt a verseny napján. De ugye ilyen az agárverseny, amikor hat kiváló kutya fut együtt és ha kétszer-háromszor bezárnak egy agár előtt akkor nem fog tudni a saját tempójában jönni. Úgy gondolom, hogy ha a hármas kanyarban nem zárnak be előtte, akkor meg tudta volna nyerni a versenyt.

Kiket tartottál a legnagyobb ellenfeleknek a futamokban?
– A Sprint Döntőben Evot és Godzillát, a 480 méteres Döntőben pedig Etalont. Nagyon izgalmas futamok voltak, különösen a 480 méteres döntő, remek agarakkal.

 

SHARE THIS