/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Zeal Di Girifalco és Borutka a nagydíjnyerők

A hosszútávú Köztársasági Díjban idén is erős nemzetközi mezőny jött össze. A Nemzeti Liga kilencedik futamában az egyik legjobb esélyt képviselő  Zeal Di Girifalco Veljko Mazsittyal remekül kezdett, elment vezetni és ezt a pozíciót nem adta ki a kezéből a kétkörös versenyben. Az ötéves import mén remek versenyzéssel magabiztosan győzött a várásra hajtott szlovén riválisok előtt. Vittorina Jet és Take Me Home lettek a helyezettek. A tavalyi Liga és Magyar Ügetőderby nyerő Zsenerőz számára nem alakult jól a verseny, a befutóban visszaesett negyediknek.
A versenynap másik jelentős futamában, az Őszi Kanca Díjban is jól ment a favorit. Borutka ezúttal Lakatos Csabával nagyon óvatos startot vett, hiszen legutóbb a Hungária Díjban rögtön galoppozott az indítás pillanatában. A verseny középső szakaszában Borutkával már nem volt gond és magabiztosan menetelt a cél felé. Az utolsó méterek csak azért lettek izgalmasabbak a vártnál, mert a futam címvédője, a negyven méteres hátrányt ledolgozó Adriana Asti nagyon belendült és rászaladt a nyerőre a legjobb időt ügetve. Harmadik helyen némi meglepetésre Farya DB végzett.
A napi főverseny a Naná Díj kicsit csonkára sikerült a két lejelentés miatt, itt az  idei Hungária Díj nyerő Maugli hozta a kötelezőt és magabiztosan nyert.
Folytatás jövő szombaton a Kincsem Parkban!

Szöveg: Krebs András

Hivatalos versenyeredmények: https://kincsempark.hu/data/ugeto_eredmeny/2020/ugeto_eredmeny_20201107.pdf

Fotó: Maróti Edit

SHARE THIS