/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Aurora Amica a Magyar St. Leger győztese, Zdenko Smida 5 versenyt nyert!

Izgalmasan indult november második versenynapja, a 2200 méteres MAFE-Tattersalls Díj szoros befutót hozott. A kihagyás után futó Sagana (Zdenko Smida) az indítást követően magához vette a vezetést, ez a lendület kitartott a célig, így övé lett az első hely. Mögötte a megbízható Tizedes (Stanislav Georgiev) végzett, a harmadik helyen Aurora Borealis (Suták Csenge) ért célba. Meglepetésre a papíresélyt képviselő Arktisz nem jutott szerephez és a negyedik lett.
A nap második futamában is célfotó döntött, Éji Csók (Benedek Zoltán) ért fel a dobogó legfelső fokára.
Az 1400 méteres Kállai Pál Emlékverseny – Budapesti Díjban nem történt meglepetés, a hároméves Simply The Best (Zdenko Smida) favorithoz hűen elsőként galoppozott át a célvonalon, őt Marlon (Mészáros Zsolt) és Báthory (ifj. Kozma István) követte.
A nap negyedik futamában Denis The Diva és Farkas Dorottya amatőr ünnepelt, idén már második közös sikerüket aratták.


A Nemzeti Galopp Liga utolsó állomásán, a 2800 méteres Magyar St. Legerben 11 telivért adtak indulónak. A startot követően Avignon (Mészáros Zsolt) vezetett, majd No Days Off volt elől. Az egyenesre Stone Sober (Goran Mesetovic) hozta a csapatot, a távoszlophoz érve pedig megjelent Aurora Amica (Zdenko Smida), aki sokáig a mezőny végén haladt.  Olyan lendülettel galoppozott, hogy már senki sem vehette el tőle a győzelmet, ezzel az első hellyel pályafutása első győzelmét aratta az Adlerflug ivadék. A második hely is magyar tenyésztésű lóé Stone Sober (Goran Mesetovic) révén, a harmadik helyre Calabrese (Stanislav Georgiev) ért oda. Az eredmény alapján eldőlt, hogy a  2020-as év Nemzeti Galopp Liga győztese a négyéves Golden Sea lett!
A másodosztályú In Memoriam Emlékfutamban a szlovák tréningből érkezett Regina Mia (Zdenko Smida) nyert.
Az 1600 méteres Kétévesek Kritériumában Arhimed (Gönczi Rebeka) az utolsó métereken verte meg Rosa Sham és Zdenko Smida párosát. A harmadik helyet a szlovák tréningből futó Adriano (Jaroslav Línek) szerezte meg.
Érdemes volt elolvasni az idomári véleményeket a Kezdő Nyeretlen Kétévesek Versenye kapcsán, a szaklap Mojito (Zdenko Smida) mellett tette le a voksát, aki rá is szolgált a bizalmunkra, az utolsó pillanatban, pont a célban volt elől a kiváló szlovák lovassal.

Zdenko Smida nagyon ihletett formában lovagolt, hat lovaglásából ötször győzött!

Folytatás jövő vasárnap!

A versenynap hivatalos eredményei: https://kincsempark.hu/data/galopp_eredmeny/2020/galopp_eredmeny_20201108.pdf

Fotó: Vonczem Gabriella

SHARE THIS