/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Kétévesek: Mit mutatnak a számok?

A 2020-as szezonban eddig 23 alkalommal léptek pályára a kétévesek. Ebben a számban benne van a kizárólag az évjárat számára kiírt futamok mellett a Tiszai Díj, mint kísérleti verseny.
Eddig összesen 108 csikó kezdte meg a pályafutását, közülük 18 kétéves nyert versenyt. Zala Csaba idomítottja, Melmet már 3 alkalommal szaladt át a célvonalon elsőként, akárcsak Kovács-Bakos Szilvia idomítottja, Seventy Smile, ezzel ők a listavezetők.
A kiemelt versenyekben, a Kétévesek Kritériumában Arhimed nagy küzdelemben szerezte meg az első helyet Rosa Sham előtt, az 1400 méteres Szent László Díjban Diadora Sts szállította a sikert az STS istálló II. számára, a hazai tenyésztésű kétévesek versenyében, a Kerekes Gábor Emlékverseny – Magyar Kétévesek Nagydíjában Seventy Smile ért fel a legjobb kétévesek közé, míg a kancák versenyében, a Gróf Károlyi Gyula Emlékversenyben Mystic Maleficent remekelt.
Az idomárok közül kilencen büszkélkedhetnek korosztályos győzelemmel, a legtöbb első helyet Stanislav Georgiev mellett Zala Csaba idomítottjai szerezték meg, 5-5 alkalommal értek fel a dobogó legfelső fokára.
A szezon folytatásában a tervek szerint még kilenc futam várható.

Fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS