/ by /   Hazai agár hírek / 0 comments

Németh Vivien

Szezon értékelő interjúsorozatunk első alanya Németh Vivien tulajdonos és tréner.
Versenyagara: Stemgrove Jaxx ’Soul’ (Jaxx Party Time x Vans Escalade)

2020-as versenyei:
May Trophy Sprint S2 – II. hely
June Trophy S2 – I. hely
Nyári Nagydíj Sprint S1- V. hely
Legjobb verseny ideje: 16.92 (June Trophy S2)

Edzések:
Összesen 6 hivatalos időmérő edzés, mind 280m-en.
Legjobb ideje: 16.74

Számodra ez volt az első igazi versenyszezon, életed első versenykutyájával, Soul-lal (Stemgrove Jaxx). Hogyan értékeled a szezont, hogy érezted magad?

 Fantasztikusan! Amikor először olvastam a kutyám és a saját nevem a Turfban, az valami csodálatos volt. Erre vártam, hogy mi is közöttetek lehessünk. Nem is kívánhatnék jobb első versenykutyát Soul-nál, hiszen nagyon nyugodt agár, de ez persze sosem volt összefüggésben a pályán nyújtott teljesítményével. Sajnálom, hogy így lerövidült a szezon a vírus és a sérülés miatt is, épphogy csak belekóstolni tudtam az egészbe, úgyhogy várom a jövő évet, hisz ez a rövid szezon inkább csak még jobban megerősített abban, hogy csinálni szeretném.

Maga a sport is teljesen új neked, mint azt a szezon eleji bemutatkozó beszélgetésből tudjuk, hogy jellemeznéd mégis magatokat Soul-lal, mennyire vagy elégedett vele, illetve magaddal, mint kezdő trénerrel?

Jó kérdés. Az az igazság, hogy mivel teljesen kezdő vagyok, hajlamos vagyok olyan trénerekhez hasonlítani magam, akik tízen-húszon-harminc éve ezt csinálják. Ilyenkor természetesen elbizonytalanodom, úgy érzem hirtelen akarok mindent tudni és emiatt néha elveszek az információk tengerében. Mindig tudatosítom kell magamban, hogy ez nem olyan dolog, amit egy év alatt meg lehet tanulni. Soul-al én maximálisan elégedett vagyok, büszke vagyok rá, nem voltak hatalmas elvárásaim felé, mégis hétről-hétre bizonyított, nyert és megmutatta, hogy több van benne és meg is akarja mutatni. Rettentően sokat tanultam tőle is.

Soul középen legelöl

Soul remek formában volt a nyáron, egészen június végéig, majd egy balszerencsés sérülés miatt le kellett állnotok. Mi történt, mondd el kérlek pár szóban, illetve, hogy meggyógyult-e azóta?

 Egyik edzésen részleges gracilis szakadása volt, ami később teljes lett… Mondanom se kell, nekem akkor világvége volt, iszonyatosan el voltam keseredve. Nagyon sok segítséget kaptam, hogy ne csüggedjek, sérülések előfordulnak és ez az izomszakadás nem olyan sérülés, amiből nem lehet visszatérni. Időközben ránézésre meg is gyógyult, de nem sokkal ezután a pálya fényei is lekapcsoltak erre az évre, így élesben már nem tudtam megnézni mi a helyzet.

June Trophy S2 – I. hely

Jövő nyáron lesz 5 éves, hogy látod, milyen formában van, jössz még vele versenyezni jövőre?

Ha a gyógyulás teljesen sikeres lesz és az edzéseken is jó időket fut, nem látom akadályát a dolognak, de majd meglátjuk. Ez tőle függ.

Mennyire voltál megelégedve a szervezéssel, a versenyek lebonyolításával és mindennel, ami a versenyekhez kapcsolódik?

Én azt gondolom, hogy a pálya és a versenyek zavartalan működéséért felelős csapat a lehetőségeihez mérten a maximumot próbálta kihozni abból a kis időszakból, amíg tudtunk versenyezni, mind a pálya körüli szakmai dolgokat, mind az agarasokat érintő emberi tényezőket illetően. Ezt sok minden nehezítette – vírus, korlátozások, kisebb-nagyobb technikai problémák stb. – ami elsőre nyilván nem mindig zökkenőmentes, de ez mindenben így van.

Teljesen friss hír, alig egy hete hallottunk csak róla, igaz, hogy új tagja van a falkátoknak?

Szerintem, akivel valaha beszélgettem agarakról tudja, hogy nagy vágyam volt egy fekete kisördög. Mivel Soul és anno Ypsilon babakoráról is lemaradtam, szerettem volna ezúttal “tiszta lappal” kezdeni. Meg hát a Moldvai Dórival készült interjúból idézve engem is utolért a “népbetegség” miszerint egy agár nem agár 🙂 Amikor megláttam, hogy Stemgrove Iron Lady-nek kölykei lesznek Joes Cody-tól, tudtam, hogy nem hagyhatom ki ezt a lehetőséget. Lady nagy kedvencem, követtem a “munkásságát”, Bolyk (Black Fantasy) is nagy szerelem számomra, Lady tesója. Így lett családunk legújabb tagja Veyron /Stemgrove Elemental Power/, aki egy nap reméljük hű lesz a nevéhez.

Soul hogy fogadta az új jövevényt, nem féltékeny?

Jól fogadta, bár egyelőre inkább ignorálja, szerintem beijedt picit, hogy akkor most nem az összes szeretetem az övé, kicsit meg van illetődve. A németjuhászunk (Zoé) imádja, már most hatalmasokat kergetőznek és időnként már Soul is bekapcsolódik a játékba.

SHARE THIS