/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Frankel fia, Blazing Comet harmadszor is

Folytatódott a Covid-19 világjárvány miatt később kezdődő galopp szezon a Kincsem Parkban. A decemberi időpont ellenére izgalmas versenyeket láthattak az online közvetítésen keresztül a lóverseny rajongók. Eddig szoros befutók, célfotók, friss formák, magas osztalékok és bravúros lovaglások jellemzik a hónapot.

A nap első futamában favorit siker született New Big Hope (Gárdonyi Fruzsina am.) révén. A kétévesek közül Sugarbird (Suták Csenge) mondott búcsút nyeretlenségének. Az 1400 méteres Lord Derby Emlékverseny Hendikepben Humbuk előző hétvégi győzelme után duplázott Bóna Nikolettával.
A napi főversenyben, az 1.300.000 Ft összdíjazású Ászári Díjban hat lovat adtak indulónak. A startot követően Frankel lánya, Shammah (Jozef Parigál) vette magához a vezetést és diktálta a tempót egészen a befutóig, ahol a szintén Frankel ivadék, Blazing Comet (Paizs Gábor) támadta. A távoszlopon belül a hároméves mén nem hagyott kétséget afelől, hogy zsinórban harmadszor is felér a dobogó legfelső fokára, tette mindezt 1:25,6-os idővel 1400 méteren. A világklasszis Frankel ivadék Kincsem parki teljesítménye bravúros, három start három győzelem, a formája pedig már 70-körül jár. A második helyet a megbízható sprinter Morita Menantie (Stanislav Georgiev) szerezte meg a folyamatosan javuló Denis The Diva (Mocsinka Vivien) előtt.
A nap ötödik futamában szoros küzdelem bontakozott ki, gyakorlatilag az egész mezőny esélyesnek tűnt a győzelemre a távoszlopon belül, a verseny Expect No Mercy és Morvai Előd javára dőlt el. Célfotót hozott az 1600 méteres Greenpeace Hendikep, War Master (Cserei Szabolcs) fejhosszal végzett Rubikon (ifj. Kozma István) előtt. A Tata-Remeteségi Hendikepben Maxson Hill (Bóna Nikoletta) galoppozott át elsőként a célvonalon. Zárásként Ruca (Benedek Zoltán) ismételte meg múlt heti formáját.

A legifjabb zsoké generáció tehetséges lovasai voltak a mai napon a középpontban. A hölgyek közül Gárdonyi Fruzsina és Bóna Nikoletta teljesített kiemelkedően, utóbbi duplázott! Őket Morvai Előd követte, aki favoritot lovagolva élni tudott a lehetőséggel és szépen beosztott lovaglással nyert. Az idei Tálent Díj győztese, Cserei Szabolcs is igazolta, hogy jó helyre került ez az értékes trófea, finishlovaglása nem hagyott kétséget afelől, hogy miért került hozzá a díj 2020-ban.

Folytatás jövő vasárnap!

Hivatalos eredmény: https://kincsempark.hu/data/galopp_eredmeny/2020/galopp_eredmeny_20201213.pdf

Fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS