/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Verebélyi Krisztina

Moonlight-hunter Godzilla (Moonlight-hunter Destiny- Perfect Runner Messi)

 2020-as versenyei:
June Trophy S2 (280m) – II. hely, ideje 16.94
Mega Delight Díj S1 (280m) – I. hely, ideje 16.89
Gable Dodge Díj S1 (280m) – I. hely, ideje 17.00
Silver Gate Díj S1 (280m) – I. hely, ideje 16.74
European Tour S0 (280m) – IV. hely, ideje 17.15
European Derby Select Stake S0/S1 – IV. hely, ideje 17.40
Európa Derby Sprint II. Elődöntő (280m) – I. hely, ideje 16.59
Európa Derby Sprint Döntő (280m) – V. hely, ideje 17.10

Edzései:
9db hivatalos időmérő edzés
Legjobb ideje 280m-en: 16.60
Legjobb ideje 480m-en: 29.94

Bár az olvasók jól ismerik a neved, hisz készült már veled egy pár interjú, azért röviden említsük meg, hogy idén kezdtél csak el foglalkozni az agarakkal és az agárversenyzéssel, tehát a sport “legfiatalabbjai” közé tartozol.
Igen, az agárpálya újoncai közé tartozom, eddig a lóverseny miatt tengettem vasárnapjaim nagy részét a Kincsem Parkban, ez tavaly ősz óta kiegészült a pénteki agarazással. Godzilla az első agaram, aki majd’ fél éves ismerkedés után, idén márciusban került hozzám. Ő amolyan “szerelem első látásra” volt számomra, az első pillanatban megfogott. Remek agár minden szempontból, tökéletesen összehangolódtunk, jól telnek a mindennapjaink együtt.

Rendkívül aktív szezonon vagytok túl, márciustól októberig végig keményen dolgoztatok Godzival, de a kemény munkának meg is volt a gyümölcse, hisz rögtön az első versenyén II. helyezést értetek el utána pedig egymás után zsinórban 3 versenyt is megnyertetek. Hogy értékeled a szezon, mint kezdő tréner?

Azt hiszem ennél jobban nem is sikerülhetett volna. Tudtam, hogy Godzi jó kutya, de voltak kétségeim, hogy mit fogok tudni én kihozni belőle. Nagyon igyekeztem a lehető legjobban felkészíteni és ezt ő meg is hálálta a stabil teljesítményével, sosem okozott csalódást. Kicsit sajnálom, hogy a vártnál hamarabb véget ért a szezon és megkezdődött a téli pihenő, még volt pár tervem, de majd jövőre mindent bepótolunk.

Hogy értékeled Godzillát?

Mint már említettem, Godzi remek szezont zárt, maximálisan meg vagyok elégedve a teljesítményével. A szezon elején hamarabb belerázódott a dologba, mint ahogy én vártam, majd jött az a néhány hét amíg szárnyalt- ekkor nyerte zsinórban 3 versenyét. Ezután a Derby szünetben meg akartam pihentetni, ami túl jól is sikerült és a következő néhány verseny rovására ment, ugyanis egy elég temperamentumos kutya és túlságosan is akart volna menni, ami miatt viszont rosszul startolt. Itt nehezebb volt őt visszahozni a fejben, de végül az Európa Derby idejére sikerült, be is került a döntőbe. A mindennapokban nagyon könnyű vele dolgozni, koncentrál, lelkesen sétál, sprintel, tényleg mindig odateszi magát.

    .   

Godzi a szezon második felében mutatott ingadozás ellenére gyakorlatilag végig A1-ben és OPEN-ben futott. Milyen érzés, hogy életed első agara ennyire jól teljesített?
Fantasztikus. Olyan ez, mint valami doppingszer, alig várom a következő szezont, hogy újra versenyezhessünk. Ez teljes mértékben az Ő érdeme, sok boldogságot hozott idén.

Hogy érezted magad a szezon alatt, mennyire voltál elégedett a versenyek/ edzések lebonyolításával, a hangulattal, a szervezéssel?

Remek év volt, azt gondolom hatalmas lehetőség ez a hazai agarasok számára, hogy egy ilyen színvonalú pályán edzhetünk és versenyezhetünk. Idén volt először igazán élesben kipróbálva minden, azt hiszem a lehetőségeinkből ki lett hozva a maximum, mind a személyzet részéről, mind a körülményeket illetően. Ezúton is szeretném megköszönni a csapat minden tagjának a kitartó munkáját.

Ilyen sikeres szezon után megfordult a fejedben, hogy esetleg foglalkozz a későbbiekben több agárral is, akár mint csak tulajdonos, akár mint hivatalos tréner?

Eljátszottam már a gondolattal, hogy mi lenne, ha… Nyilván ehhez szükség lenne megfelelő körülményekre, ami jelenleg nem adott, illetve valamivel több időre. Egyelőre csak saját kutyában gondolkozom, a többit majd meglátjuk mit hoz a jövő, de szerintem még nem vagyok semmiről lemaradva.

Azt mondják, az érzékkel születni kell, azt nem lehet tanulni. Te, mint aktív lovas – tehát nem új neked az állattal való közös munka – érzed magadban ezt a veleszületett készséget mikor az agárhoz nyúlsz?

Ezt már több helyről hallottam, elsősorban a lovak körül, de az agarakat illetően is külső szemlélőktől, hogy egész ügyesen nyúlok hozzájuk. Egészen apró gyermekként már sokféle állat között megfordultam, mindig is szerettem őket, úgyhogy azt hiszem, hogy már a kezdetektől fogva volt valami bennem az állatok iránt, mely meg is maradt, tekintve az agarakat és telivéreket, akikkel napi szinten dolgozom.

Melyik eredményetekre vagy a legbüszkébb?

Minden versenyre büszke vagyok, mert folyamatosan tanultunk. Természetesen a győzelmek mindig különlegesek, a szívemet igencsak melengették, ennek ellenére az Európa Derby elődöntőt és döntőt szeretném kiemelni. Az elődöntőt azért, mert akkorra sikerült visszahozni Godzit olyan állapotba amilyenre szerettem volna, így egy szép győzelemmel bejutott a döntőbe, a döntő pedig azért kiemelkedő számomra, mert a pálya legjobb sprintereivel került össze és szépen helyt állt ebben a mezőnyben is. Örülök, hogy eljutottunk idáig a szezon során, hogy a legjobbakkal futhattunk együtt.

 

Jövőre gondolom nem kérdés, hogy elsők között találkozhatunk veletek a pályán Godzival. Ha jól tudom nem olyan régen költöztél nagyobb lakásba, nem csábít a gondolat, hogy legyen még egy kutyád, hivatkozva az “egy agár nem agár” népbetegségre?

Mindenképp jövünk, már nagyon várjuk a tavaszi kezdést! Igen, jól hallottad, természetesen már az első itt töltött napokban megfordult a fejemben a másik kutya lehetősége főleg, hogy Godzinak otthon volt két pajtása, most viszont egyke kutya lett, viszont mivel ez egy albérlet, így egyeztetnem kell a lehetőségekről, hogy mit szólnának még egy ekkora állathoz.

Hogy telnek Godzika téli pihenőnapjai?  

Jelenleg nagyon lazán élünk, kicsit félretettük az élsportolói életet, most kicsit “átlagos kutyaként” tengeti napjait. Sokat sétálunk, kirándulunk, labdázunk, bandázunk, illetve Alagra a lovakhoz is ki szoktam vinni magammal. Szaladgál egyedül, már játszik a többiekkel. Rettentően élvezi, hogy most sokat lehet szabadon és nem csak a kötelező pórázos séta van. Mindig mosolyog, kicsattan az energiától, nagyon boldog szerencsére! Ha ő boldog én is az vagyok, mindketten újult erővel várjuk a jövő szezont!

 

 

SHARE THIS