/ by /   A nap híre, Hazai ügető hírek / 0 comments

Szombaton eldől a Nemzeti Ügető Liga!

A hétvége legfontosabb két kérdése, hogy ki nyeri meg az idei ügetőszezon utolsó nagydíját, a 3160 méteres Ménesek Díját és kik lesznek az Ügető Liga nyertesei, a 4 millió forint plusz nyeremény gazdái?
A nagydíjban hét klasszist adtak indulónak, két háromévest, három négyévest és két ötévest. Ott lesz a startnál a Liga jelenlegi első három helyezettje, akiket néhány pont választ csak el egymástól: Zsenerőz (71 pont), Borutka (70 pont), és a magyar Ügetőderby nyerő Atomanti M (65 pont). Amelyikük megnyeri a 2 millió forinttal díjazott Ménesek Díjat, az két legyet üt egy csapásra, hiszen azzal a Nemzeti Ügető Ligát is megnyeri, ami további 2,5 millió forintot jelent a ló számára . Amennyiben nem hármójuk közül kerül ki a győztes és/vagy esetleg valamelyikük gyengébb futás vagy galoppozás miatt kiszáll, akkor indulhat a számolgatás (A futam pontozása: 30-12-9-6-3 pont).
A hajtók versenyében Veljko Mazsity behozhatatlan előnnyel várja a Liga fináléját, 154 pontjához legközelebb Goran Zolnaji (75 pont) és Hajnal Tibor (73 pont) áll. Az idei hajtóchampionátus legnagyobb esélyese a Liga sikerrel 250.000 forintot nyert.
A trénerek versenyében egyszerű a képlet, Hajnal Tibornak mindenképpen győzni kellene Borutkával, de még az sem garantálná a Liga sikert, hiszen Veljko Mazsitynak két lova is indul, akiknek elég lehet összesen 10 pontot szerezniük, hogy idomárjuk a 250.000 forintos első díjat is zsebre tehesse.

 

SHARE THIS