/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Az ötös bűvöletében – Morvai Előd

Morvai Előd hétvégén megszerezte pályafutása ötödik győzelmét Expect No Mercy nyergében, pályafutásának mérföldköve kapcsán kérdeztük.

Hogyan kerültél kapcsolatba a lovakkal?

Születésem óta meghatározó részei az életemnek a lovak, lovas családban nevelkedtem, szüleim földműveléssel foglalkoznak, így már mióta az eszemet tudom a lovak között élek. Az angol telivérekkel és a galoppsporttal négy éve ismerkedtem meg.

Mi motivált arra, hogy munkalovas legyél, majd versenyben lovagolj?

Gyermekkori álmom volt, hogy munkalovas legyek, majd versenyben is nyeregbe szállhassak, emellett nagyon erős versenyszellem van bennem, amit itt ki is tudok használni.

Melyik istálló csapatát erősíted jelenleg? Hogyan képzeljük el egy napodat?

Kovács-Bakos Szilvia és Kovács Sándor istállójában dolgozom. A napom reggel hatkor indul, először az etetéssel kezdünk, majd következnek az istálló munkák, ha ezekkel megvagyunk, jöhet a legizgalmasabb rész, a lovaglás.

Külföldön is volt lehetőséged nyeregbe szállni. Milyen tapasztalatokkal tértél haza?

Az ötödik versenyem Pozsonyban volt, Chatelettel indultam, ekkor szereztem meg pályafutásom első győzelmét egy lovastanulóknak kiírt futamban. Két héttel később meghívást kaptunk Prágába, két nemzetközi meghívásos tanuló versenyre. Az első eléggé szerencsétlenül alakult számomra, sajnos szereztem egy orrtörést, amikor kiugrottunk a startgépből, így az utolsó helyen értünk célba. A második alkalommal szintén rossz startot vettünk, de megszereztük az első helyet a lovammal. Mind a két alkalommal különböző országokból érkezett lovastanulókkal mérhettem össze tudásomat, ezen felül pedig nagyon jó lehetőség is volt ez az esemény, hogy tanuljak is tőlük.

Hogyan értékeled a 2020-as szezont? Milyen célokat tűztél ki magad elé? Mennyit sikerült ezekből megvalósítanod?

Az idei szezon a második, amit lovastanulói engedéllyel kezdtem. Az év eleje eléggé nehézkesen indult, több helyezést is szereztem, de az első helyről valahogy mindig lecsúsztam. A szezon közepén istállót váltottam és ez megadta a fejlődésem alapját, ezután már sikerült nyernem is, így csak egy győzelem kellett ahhoz, hogy ostoros lovasként folytathassam tovább. Ez két héttel később, a mostani hétvégén sikerült is, ezzel az idei fő célomat teljesítettem. Természetesen ezen felül a fejlődés is a szemem előtt lebegett, emellett az, hogy minél több lehetőséget kapjak. Ezúton szeretném megköszönni a tréneremnek, a tulajdonosoknak, a csapatnak! Hálával tartozom mindenkinek, aki részt vett abban, hogy elérhessem ezeket az eredményeket!

Milyen tervekkel vágsz neki a következő évnek?

Szeretnék tovább fejlődni és javulni, fejleszteni a tudásomat, valamint eredményesen szerepelni és a lehető legtöbb versenyt szeretném megnyerni!

Fotó: Dr. Kovács Gábor

 

SHARE THIS