/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Cirfandli az Év Lova 2020-ban

A tavalyi évhez hasonlóan idén ismét szavazással dőlt el az “Év Lova” cím sorsa. A szavazás során 6 csoport (5 szakmai szervezet és a közönség) véleményét vette alapul a versenyszervező, ez alapján alakult ki a végső sorrend.
Az idei évben is a következő csoportok, szervezetek szavaztak:
Közönség – Charlie Firpo
Versenyszervező – Cirfandli
Magyar Lovaregylet – Cirfandli
Magyarországi Galopp Versenylótenyésztők Egyesülete – Cirfandli
Magyarországi Angol Telivérfuttatók Egyesülete – Cirfandli
Galopp Idomárok és Lovasok Egyesülete – Cirfandli

Az ajánlott öt telivér közül mindenki csak egy lovat választhatott. A közönségszavazásban Charlie Firpo nyert, a szakmai szervezetek a hazai és az olasz Black Type versenyben is eredményesen futó Cirfandli mellett tették le a voksukat, így 2020-ban a hazai tenyésztésű Overdose ivadék nyerte el ezt a kitüntető címet.
Gratulálunk!

Cirfandli – 6 start 3 győzelem 7,1 millió forint nyeremény

Overdose fia Stanislav Georgiev idomár-lovas keze alatt készül hétről hétre. A magyar tenyésztésű mén az idei szezonban kicserélt lóként mozog. Az évet a Szenttamási Díjban szerzett második helyezéssel kezdte, majd az Orosházi Díjban elsőként galoppozott át a célvonalon. A Derby-napi Agrárminisztérium Díja – Buccaneer Díjban küzdelemben verte Dante’s Peaket, ezután a Hesp Róbert Emlékverseny következett, némi meglepetésre csak a harmadik helyet sikerült megszereznie. A Nemzeti Galopp Liga futamban, az 1600 méteres Aperianov Zakariás Emlékverseny – Imperiál Díjban ismét győzelmet ünnepelt, mely a legjobb hazai teljesítménye volt az idén. Pályafutása során másodszor állt starthoz Milánóban novemberben a Listed kategóriájú Premio Chiusurában, az 1400 méteres versenyben állandó lovasával, egyben idomárjával szoros második lett a black typeos futamban.

SHARE THIS