/ by /   Friss hírek, Uncategorized @hu / 0 comments

Ki lesz az Év Ügetőlova?

Az ügetősport szerelmeseinek idén is lehetőségük van megszavazni az Év Ügetőlovát az E-Turf felületén, amely hétfőtől lesz elérhető. A szavazás december 21-én 12:00 órakor indul és december 27-én éjfélkor zárul le. Szavazz az Év Ügetőlovára és nyerj egy értékes ajándékcsomagot!

A közönség véleménye mellett, a szakmai szervezetek: a tenyésztők, a Magyar Lovaregylet, az idomárok egyesülete és a versenyszervező adja le a szavazatát.

Az alábbi linken tudsz szavazni, hogy az öt ló közül szerinted ki érdemli meg a címet: https://bit.ly/37ApmP2


Borutka
11-6-1 6.298.000

A legjobb hároméves végig versenyezte a szezont, folyamatosan a legjobbak között, kimagasló eredményeket ért el az Illetmény Kft. által tenyésztett ügető. A komoly képesség sokszor megbízhatatlansággal párosult a szezon során. Ha jövőre stabilizálni tudja jármódját, akkor komoly esélyt fog képviselni a 2021-es Magyar Ügetőderbyben. Nyáron megnyerte a Ferge László Emlékversenyt 18,4-es fordulóstartos formával, majd ugrott a Nemzeti Díjban. Ezt egy remek sorozat követte, a Szent István Díj, a Gróf Eszterházy Miklós Móricz Emlékverseny és a Háromévesek Nagydíja megnyerésével. A Hungária Díjban és a Ménesek Díjában ismét hibázott, de az Őszi Kanca Díjban újra a jobbik arcát mutatta 18,6-os sikerével.

Adriana Asti
9-2-7 5.162.000 forint

A Kabala Ménes Kft. által tenyésztett négyéves nem tud rosszul futni. Két éve minden versenyét a dobogón fejezi be. A sikeres felhozó futamok után a Nemzeti Díjban a harmadik helyen végzett, Áronville és  Bazsiville mögött 19,6-os fordulóstartos formával. A Magyar Ügetőderby egyik esélyeseként ott volt a klasszikus futam frontjában, de nem bírta utolérni Atomanti M-et. Az évjárat legjobb kancájaként vigasztalódott a Kanca Díjban 16,4-es remek nyerő idővel. Az Őszi Kanca Díjban és az Őszi Kísérleti Versenyben közel volt az újabb nagydíjgyőzelemhez, de előbb Borutkától, majd Alfa Boytól kapott ki. Idei utolsó versenye a Ménesek Díjában volt, amit a harmadik helyen zárt.

Atomanti M
10-5-3 7.150.000 forint

A Mezőhegyesen tenyésztett ügetőt, ügyes menedzseléssel, kisebb versenyekben hozták fel a Magyar Ügetőderbyre, ahol verhetetlen volt Goran Zolnaji remek taktikájának köszönhetően 21,7-es kilométerátlaggal. Ezek után már csak a legjobbak között futott és mindig kitett magáért bizonyítva, hogy nem érdemtelenül nyerte meg a klasszikus futamot. A hosszútávú, nemzetközi Hungária Díjban harmadik lett, az Őszi Kísérleti Versenyben a negyedik, amit sokan a Derby visszavágójának is tartottak. A Ménesek Díjában új trénerrel és új hajtóval készült. Komoly momentuma volt Horváth Györggyel és 19,3-as átlaggal lett második a Liga nyerő Zsenerőz mögött.

 


Zeal di Girifalco
4 start, 3 győzelem, 1 helyezés, 3.130.000 forint

A kitűnő ötéves olasz import az idei évben is kitett magáért. Nem egy problémamentes ló, most is keveset futott, az viszont ünnepnapnak számított a Kincsem Parkban. Az idei első versenyét egy napi főversenyt biztosan győzött, majd jött a Pulay Kornál Emlékverseny, ahol könnyen nyert 17,3-as idővel. A legfontosabb versenye előtt kihagyott három hónapot, ennek ellenére legjobb magyarként az előkelő harmadik helyen végzett hazánk egyetlen Group versenyében, a Marschall József Emlékversenyben 14,6-os teljesítménnyel. Ősszel is formában volt, amit a hosszútávú Köztársasági Díj megnyerésével bizonyított.

Zsenerőz
10 start, 3 győzelem, 7 helyezés, 4.890.000 forint

A klasszis kancát a Kabala Ménes Kft. tenyésztette. Tavaly négyévesen minden nyerhetőt megnyert, a Magyar Ügetőderbyt, a nemzetközi Hungária Díjat és a 2020-as Nemzeti Ügető Ligát. Idén is komoly feladatok vártak rá és egyszer sem okozott csalódást. Felhozó versenyében második, majd a két futásos Dr. Vecseklőy József Emlékverseny második futamát megnyerte. Ide karrierjének első csúcspontja a nemzetközi Hippodrom és Lovarda Sprinter Kupában elért második helyezése. A régió egyik legjobb lovától, a szerb Amy del Duomotól kapott ki 15,3-as kilóméterátlaggal. A Pannónia Díjban második, az évjárat legfontosabb versenyében, az Ötévesek Nagydíjában szerszámbalesete ellenére nyerő 21,2-es idővel Angyal Andorral. A Marschall József Emlékversenyben a 15,6-os idő az ötödik helyre volt elég, a Köztársasági Díjban negyedik lett. A nagyon nehéz szezon végén címvédőként érkezett a  Ménesek Díjára. A hosszútávú futam a szezon döntője is volt egyben, hiszen itt találkozott minden fő riválisával. A hatvan méteres térhátrányát ledolgozva, meggyőző teljesítményt nyújtva győzött, ami az újabb nagydíjsikert és a Nemzeti Ügető Liga címvédését jelentette számára, ami további 2,5 millió forint plusz nyeremény a tulajdonosnak.

SHARE THIS