/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Barsán Tibor

Daddyslilmonster „Honey” (Singing Hen x Kinloch Brae)

2020-as edzései:
3db hivatalos időmérő edzés 280m-en, legjobb ideje: 17.05

2015 óta rendszeresen jársz a Kincsem Parkba többek között Honey-val is, de a 2015-ös év Kincsem Park Agárderby győztesen Natiry is a te kutyád. Hány kutyával versenyeztél az évek alatt?
Összesen 4 agárral álltam starthoz a Kincsem Parkban, ebből 3 saját tulajdonban lévő, 1 pedig a lányom agara. Név szerint: Rabbit Fanatic Drafty, Perfect Runner Natiry, Pretty Beast (Mona) Daddyslilmonster (Honey). Voltak jobb és rosszabb eredményeink is, de összességében nagyon büszke vagyok rájuk.

Idén csak Honey-val regisztráltál be, azonban versenyezni végül nem jártál vele, csak néhány edzésen vettetek részt. Mi ennek az oka?
Sajnos Honey-val egy nagyon szerencsétlen időszakon vagyunk túl, kisebb, nagyobb sérülések hátráltattak minket a felkészülésben. Emiatt fájó szívvel, de nem tudtunk a 2020-as szezonban starthoz állni, pedig nagyon szerettünk volna!

Szerepel az okok között, hogy a 2020-as évben nyártól kezdve egyre több versenyen te voltál a nyúlhúzó?
Nem! Úgy gondolom, hogy a nyúlhúzás nem fog engem hátráltatni sem a tréningezésben, sem a versenyzésben. Szerencsére van segítségem a nagyobbik lányom személyében, aki fel is vezeti és a verseny előtti teendőket is el tudja helyettem intézni!

Tervben van, hogy az idei évtől te legyél a Kincsem Park Agárstadion hivatalos nyúlhúzója, ami nem kis felelősségű feladat. Bár a nyúlhúzás maga messze nem új számodra, hiszen hosszú évek óta húzol nyulat az isaszegi agárpályán is, mégis azt hiszem a kettőt közelről sem lehet összehasonlítani egymással. Te hogy látod, miben és mennyire különbözik egymástól a két rendszer a nyúlhúzó szemszögéből?
Nagy megtiszteltetés, hogy rám gondoltak ezen felelősségteljes feladat elvégzésére. Ha valóban így lesz, próbálom magamhoz mérten a legjobb tudásom szerint lehúzni az edzéseket és versenyeket. Részben hasonlít egymásra a két nyúlhúzás, hiszen az irányítás mindkettőnél kézzel történik. A belsőnyulas megoldásnál közelebb kell tartani a műnyulat az első agárhoz, a külső nyulasnál viszont távolabb, mivel a külső íven sokkal hosszabban látják a kutyák, mint amikor a belső íven fut.

Szívesen vállalod el a feladatot a Kincsemben?
Természetesen szívesen vállalom! Örülök, ha ennek a feladatnak az elvégzésével hozzá tudok járulni a versenyek sikeres lebonyolításához!

Honey áprilisban lesz 4 éves, mi a terved vele, fogtok még együtt starthoz állni?
Ha a sérüléseiből teljesen fel tud épülni és a továbbiakban nem fognak hátráltatni hasonló́ körülmények, akkor biztosan starthoz állítom még.

Mi a véleményed az új pályáról, hogy érezted magad a 2020-as szezonban?
Nekem nagyon tetszik az új pálya. Színvonalas és izgalmas versenyeket láthattunk a 2020-as szezonban és nagyon örülök, hogy nyártól már én is hozzá tudtam járulni mindehhez.

Kisebbik lányod – Barsán Vivien – és újdonsült menyed – Kovácsik Kinga – is aktívan agarazott, bár most mindkettőjüknél pici baba van. Visszatérnek szerinted a lányok a sportba, ha nagyobbak lesznek a picik?
Kinga menyem és kislányom Vivien nevében is biztosan mondhatom, hogy igen és ahogy elnézem a kis unokáimat, velük sem lesz probléma a későbbiekben.

Te magad gondolkozol új kutyában?
A 2021-es évet Honey-val tervezem, úgyhogy most biztosan nem, de a későbbiekben szeretnék majd új agarat.

SHARE THIS