/ by /   Friss hírek, Kiemelt egyéb hír / 0 comments

A Kincsem Park Kitüntetettjei

Dallos Gyula és Pécsi István

A hazai lóversenyfutamok rendezője és szervezője idén is díjazta az elmúlt versenyszezon legjobbjait, a 194 esztendős hazai lósportban dolgozó szakembereket és mindazokat, akik munkájukkal segítették gróf Széchenyi István örökségének ápolását.

A Kincsem Park a legmagasabb elismerést, az Életműdíjat, dr. Dénes Jenő állatorvosnak, Maczkó János nyugalmazott trénernek, a XX. század legjobb magyar lovának, Imperiál lóápolójának és Szotyori Nagy Tamásnak, a négyszeres Magyar Derby nyerő Töki MGTSZ Vadaskerti ménes vezetőjének adományozta.

Dr. Dénes Jenő
Állatorvosként hosszú évtizedeken keresztül gyógyította a versenypálya lovait, sok általa kezelt telivér és ügető tért vissza a sikeres kezelés és rehabilitáció után a versenypályára. Fia, a kétszeres Magyar Ügetőderby nyerő Dénes Áron és unokája, Dénes Ákos is követte a lóversenysportban.

Krebs András, Dr. Dénes Jenő, Dr. Prutkay János

Maczkó János
1952-ben került a versenypályára, az egész életét a Kincsem Parkban töltötte. Ő volt a lóápolója a legendás Imperiálnak, a sárga mént elkísérte az Egyesült Államokba, Svédországba és Németországba. Végig járta a ranglétrát, sikeres sík-és ugró karrier után abrakmesterként, majd trénerként dolgozott. Nyugdíjasként mázsálóként segítette a versenyüzemet.

Szotyori Nagy Tamás
A szakember nevéhez fűződik a zsinórban megnyert négy Magyar Derby (1987. Torockó, 1988. Jagelló, 1989. Tabán, 1990. Pendragon) siker és az 1988-as Kincsem Díjban elért hármas győzelem (Lél – Archibald – Jagello), ami mindmáig elérhetetlen bravúr minden futtató és tenyésztő számára.

Szotyori Nagy Ádám, Krebs András, Szotyori Nagy Tamás, Pécsi István, Szotyori Nagy Kristóf

Az életműdíj mellett más szakmai díjat is odaítélt a Kincsem Park. Szakmai díjat azok vettek át, akik munkájukkal és tevékenységükkel hozzájárultak a lóversenysport fejlődéséhez.  Hűség díjban most is egy galopp és egy ügető futtató részesült, akik lótulajdonosként legalább negyedszázada vannak jelen a lóversenyzésben és ezzel jelentős szerepet vállalnak a sportág folytonosságában. Média díjat pedig egy olyan orgánum vehet át, akik hiteles tájékoztatásukkal hozzájárultak a sportág népszerűsítéshez.
A díjak a pandémiás helyzet miatt nem a Lóverseny Gálán, hanem külön-külön kerülnek átadásra a díjazottakkal történt egyeztetés után.

Az év szakmai partnere
Dallos Gyula, miniszteri biztos
dr. Czepek Gábor, Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója
Pálfi Gábor, Telivér Farm tulajdonosa
Nyilasi Tibor, lóversenyrajongó

Hűség díj
Szalai Béla, angol telivér futtató
Rózsa Gyula, ügetőló futtató

Média díj
Eper Márton – Hír Televízió

SHARE THIS