/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Kovácsik Kinga

Kengyelfutó Kentucky (Kengyelfutó Joker x USS Raceway)

2020-as versenyei:
May Trophy Sprint S2 (280m) – III. hely, ideje 17.36
June Trophy S1 (280m) – III. hely, ideje 17.20
Nyári Nagydíj A1/A2 (480m) – II. hely, ideje 29.57
July Trophy Open (480m) – V. hely, ideje 0.11
Kincsem Park Magyar Derby V. negyeddöntő – IV. hely, ideje 30.30

2020-as edzései:
3 db hivatalos időmérő edzés.
Legjobb ideje 280m-en: 16.99
Legjobb ideje 480m-en: 29.13

A májusban készült beszélgetésünkkor elmesélted, hogy már kisgyermek korod óta valamilyen formában jelen vannak a versenyagarak az életedben. Ha jól tudom, sokak mellett neked is ez volt az első élményed, amit külső nyulas pályán szereztél. Hogy tetszik Neked a Kincsem Park és az új pálya?
Igen, már egész kisgyermek korom óta jelen vannak az agarak az életemben és most végre nekem is volt szerencsém kipróbálni a külső nyulas pályát. Nagyon tetszik ez a rendszer is, más ugyan, mint a belső nyulas pálya, de én meg vagyok elégedve a pályával és a szervezéssel is. Egyben szeretnék gratulálni a szervezőknek az odaadó munkájukért és a gyors megoldó képességükért, amit a versenyeken tanúsítottak.

A 2020-as szezonra két kutyáddal, Maryvel és Kenyvel készültél, de végül csak Keny állt starthoz. Ennek mi az oka, Mary-t miért nem hoztad végül?
A 2020-as szezont valóban két kutyával terveztem, de sajnos az év eleji felkészüléskor Marynak lett egy kisebb sérülése, amivel később tudott volna csak versenyezni, azonban idő közben kiderült, hogy babát várok, így nagyon nehéz lett volna két kutyát felkészítenem a versenyekre.

Keny 5 versenyen indult, amiből 3-szor dobogós is lett. Hogyan értékeled a teljesítményét, illetve magadat, mint trénert?
Tudtam, hogy Kenyvel nem lesz olyan egyszerű átállni a külső nyulas rendszerre, de mindenképp ki szerettem volna próbálni. Több évig belső nyulas pályákon futott csak és a negyedik életévét töltötte tavaly év elején. Nem mellesleg ő egy olyan kutya, hogy amihez hozzászokott, azt szereti csinálni. Végeredményben úgy gondolom, hogy pocakosan egy négyéves kutyával nem volt olyan rossz évünk, büszke vagyok Kenyre.

Keny sárga 5-ös takaróban

Az utolsó verseny amire még tudtál jönni augusztus elején volt. Mint azt el is mondtad, mindkét agarad elmúlt 4 éves, így a 2021-es szezonban gondolom elsősorban a veterán futamok jöhetnek majd szóba. Hogy látod, lesz időd-kedved a pici mellett dolgozni velük még idén, vagy nyugdíjba vonultatod őket?
Igen, már az augusztusi Derbyre is nehezen ment a felkészülés, mert páromnak és apósomnak is be kellett segítenie, de mivel nekik is kevés idejük volt a munka mellett, ezért határoztunk úgy, hogy Keny is felhagy a versenyzéssel az év hátralévő részében.
Úgy gondoltam, hogy addig fognak versenyezni, amíg fel tudom őket készíteni. A 2021-es szezonban szeretném ha mind a ketten indulni tudnának veterán futamokban, de még nem tudom biztosan, hogy fel tudom- hogy lesz időm dolgozni velük, mivel Belián még nagyon pici, így minden időmet leköti.

Tervezel a közeljövőben új kutyát, hogy folytatni tudd a versenyzést?
Igen, később mindenképp szeretnék majd újra kiskutyát, mert a sportot semmiképp nem szeretném abbahagyni.

Hogy érzed most, tovább akarjátok adni a sport szeretetét Beliánnak?
Én imádom az agarazást, úgyhogy igen, remélem, hogy idővel át tudom majd adni Beliánnak is ezt a szenvedélyt. Szeretném eszerint nevelni, jó lenne, ha ott tudna mellettem állni a dobogón.

Összességében hogy érezted magad 2020-ban a Kincsem Parkban, mennyire voltál elégedett a szervezéssel, a hangulattal, az egész légkörrel?
Élveztem a parkban töltött napokat és elégedett voltam a szervezők munkájával. Hasonló jókat kívánok az idei évre is.

Keny piros 1-es takaróban Fotók Simkó Szilárd

 

SHARE THIS