/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Indul a galopp szezon! Mit tartogat a március és az április?

Március 21-én, vasárnap indul a 2021-es hazai galopp szezon a Kincsem Parkban, a tervek szerint 32 alkalommal állnak majd starthoz a telivérek! Az idei év különlegessége, hogy már március közepén elkezdődik a galopp idény, amely a hagyományos 1600 méteres Megnyitó Versennyel indul. E napon kerül lefutásra az 1200 méteres Pestmegyei Hendikep is a korai sprinterek számára.
Március 28-án a napi főverseny a 2000 méteres Tavaszi Hendikep lesz, majd a háromévesek is starthoz állnak 1600 méteren. A napot több izgalmasnak tűnő hendikep futam zárja.
Egy héttel később a sprinterek mérik össze tudásukat az 1200 méteres Sütvényi Díjban, az amatőr státuszú lovasok is nyeregbe szállnak 1900 méteren.
Április második hétvégéjén a napi főverseny a Herceg Festetics Tasziló Emlékverseny Hendikep lesz, hároméves és idősebb lovakat látunk majd a startnál.
Az ötödik versenynapon kerül lefutásra az első kiemelt verseny, az 1400 méteres Káposztásmegyeri Díj, de ekkor futják a 2000 méteres Igazgatósági Díjat is. A jobb háromévesek az 1400 méteres Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyben állnak starthoz.
A hónap utolsó vasárnapján minden tekintet a Zírci Díj indulóira szegeződik majd a keretprogram versenyei mellett.

Versenykiírás: https://kincsempark.hu/wp-content/uploads/2021/02/gvn215.pdf

SHARE THIS