/ by /   Friss hírek / 0 comments

Álló MRI és CT Üllőn!

Az októberi álló MRI készülék átadása után ünnepélyes keretek között avatták fel az Üllői Nagyállat Klinikán a világ ötödik álló helyzetű ló vizsgálatára alkalmas CT készüléket. A bemutatáson beszédet mondott Prof. Dr. Palkovics László miniszter és Prof. Dr. Sótonyi Péter az Állatorvostudományi Egyetem rektora.
Az Üllői Nagyállat Klinika ezzel az újabb komoly eszközzel és az üzemeltető orvosi gárdával, Európa élvonalába került. Dallos Gyula miniszteri biztos méltatta a beruházást és megköszönte az innovációs és technológia minisztérium anyagi támogatását
Dr. Bodó Gábor a Lógyógyászati Tanszék és Klinika vezetője a vendégeket nyílt nap keretében vezette végig az intézményben. Az új CT berendezés működéséről és hasznosságáról dr. Nagy Annamária lábspecialista és dr. Tuska Pál sebész a Lógyógyászati tanszék és Klinika munkatársa, a Lóversenyzést Felügyelő Bizottság tagja tartott demonstrációt.
A vizsgálati eszközök nagyban segítik a helyes diagnózis megállapítását, ami hozzájárul a megfelelő terápia kiválasztásához és gyorsabb felépüléshez. A klinika a sportlovak mellett, várja a versenylovakat itthonról és külföldről egyaránt.

SHARE THIS