/ by /   Friss hírek / 0 comments

Elment Adlerflug

Húsvéthétfőn váratlanul az égi legelőkre távozott Németország egyik legmeghatározóbb fedezőménje, a 2007-es Német Derby nyerő Adlerflug. Pályafutása során több hosszútávú Group 1 besorolású versenyben győzött és ért el helyezést.
A figyelemre méltó versenykarrierje után a tenyésztésben is kitűnt, kivételes módon örökítette extra állóképességét. Legkiemelkedőbb csikói közé tartozik a tavalyi Német Derby győztes In Swoop és az ott második helyezést elérő Torquator Tasso. Mindkettő késői és extra távbíró telivér.
Takács Bence és Gerber Attila tenyésztők jóvoltából Magyarországon is letette a névjegyét a kiváló mén. A Magyar Kancadíjat nyert lovukat, Alcobacat Böröcz József segítségével Adlerfluggal fedeztették Németországban. E párosításból született Aurora Amica, aki 2020 végén megnyerte a 4.500.000 Ft összdíjazású 2800 méteres Magyar St. Legert, emellett a kanca győzött a 2400 méteres Kovács Mihály Emlékversenyben is.

Lars-Wilhelm Baumgarten ménesvezető tájékoztatása szerint sírkövet kap Monsun mellett a Schlenderhan Ménesben. „Kiváló versenyló volt, de még annál is jobb tenyészmén, mindig a szívünkben marad.”

Fotó: Turf Times

SHARE THIS