/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Remek hírek Pozsonyból

Az elmúlt évek szakmai mélyrepülése után remek hírek érkeztek Pozsonyból. Dr. Marián Šurda vezetésével ismét jó kezekben van a szlovák versenyüzem. A 2021. évi lóverseny szezon vasárnap újra startot vesz Pozsonyligetfaluban, nyolcvanhárom telivérért izgulhat a publikum. A testvéri szlovák versenyüzem emberfeletti erőfeszítése jóvoltából, ismét remek trénerek, lovasok és a makacsul kitartó futtatók szépszámú indulóval jelentkeznek.

A külföldiek érdeklődése is számottevő, többségében cseh érdekeltségű. Hazánk színeit Georgiev Stanislav mester lovai képviselik.

A Šurda doktor által fémjelzett régi-új vezetés hihetetlen erőbedobással kezdte meg a versenyrendszer újjászervezését. Úgy látjuk, az öt évvel ezelőtti szakmai színvonal visszaállítása garantált. A pozsonyi versenyüzem új pályafelügyelőre és új versenytitkárra talált, ám a korábbi versenytitkár Ján Valtýni sem hagyja el az üzemet, részmunkaidőben segíti a versenyzés reformját. A vezetés tető alá hozta a finanszírozást a szlovák agrárminisztériummal, így 2021. évi versenykeret biztosított, sőt, a pálya fejlesztésére is beruházási támogatást kap. A tervek szerint, többek között, a pálya barriere kerül megújításra.

Fontos információ! A versenynapon résztvevőknek oltással (mindkét adag vakcinával) vagy friss Covid-teszttel (április 11-i dátummal) kell rendelkezniük. Ezek hiányában a helyszínen készítenek gyorstesztet minden pályára belépő személy esetében. Megjegyzendő, és felhívjuk kedves Mindannyiuk figyelmét, a tesztnek 25 eurós költsége lesz, amellyel megterhelik az illető futtató versenyszámláját. Készpénz fizetés nem engedtetik.

Dr. Marián Šurda jelezte, a magyar és a szlovák versenyüzemek között több mint másfél évtizede jól működő központi versenydíj elszámolást folytatni kívánja. Így a magyar, illetve a szlovák futtatók nyereményei évente két alkalommal számoltatnak el.

Őszintén reméljük, a korábbi esztendők példaértékű együttműködése folytatódik.

SHARE THIS