/ by /   Friss hírek, Gyász, Hazai ügető hírek / 0 comments

Elment egy Joó ember

 

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy türelemmel viselt, hosszú betegség után 55 esztendős korában elhunyt Joó Róbert idomárhajtó. Szülővárosában a vajdasági Zentán kötött barátságot a lovakkal, az ügetőkkel. A bácskai térség különleges pontja ez a Tisza mellett fekvő, szinte teljesen magyarok lakta kisváros. Több elismert lovas szakembernek indult innen a pályája a délszláv háború sújtotta vészterhes kilencvenes évek első felében. A nehézségekben edződve gyorsan a felszínre tört a benne lakozó elhivatottság és szorgalom. Mindig tudta értékelni, ha rend és béke van körülötte, ha hagyják dolgozni.
Szép eredményeket ért el Szerbiában, majd a kétezres évek elején Magyarországra költözött és Hajnal Tibor tulajdonos istállójához csatlakozott. A sikeres futtató első nagy korszakának volt a fontos láncszeme, komoly érdemei vannak Globus, a csodálatos Illetmény és Iviza Sun sikereiben. Később a vidéki tréningtelep elsőszámú embere lett, egyre többet hajtott a Kincsem Parkban. Az egyik nagy kedvencével, az import Typhoonora kocsijában 2006-ban Tavaszi Hendikepet nyert, idomárként Justin Derby Kísérleti Versenyben aratott győzelmének örülhetett.
Mosolya már messziről feltűnt, mikor felült a kocsiba.
Csapatjátékosként, egyenes és békés gondolataiért mindenki szerette és tisztelte. Legendás házigazda hírében állt, aki hozzá betért, az valóban vendég volt és ő sem érkezett meg sosem üres kézzel. Szülőhelyéhez közel, a határ innenső oldalán Orosházán találta meg a számítását, az ottani lovas közegnek lett megbecsült tagja. Szívügye volt a hagyományok és a baráti kapcsolatok ápolása. Mindkét ország versenyüzemével jó kapcsolatot alakított ki, így ő volt az egyik motorja az elmúlt tíz évben a szerb-magyar versenynapoknak és hajtótalálkozóknak.
Robi nagyon fiatalon hagytál itt bennünket, az utat folytatjuk!

„Csak a jók mennek el,
ők hagynak el
s mit ők hoztak el,
ők viszik el.”

Nyugodj békében!

SHARE THIS