/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

High Spec kiugrott Csehországba

A család és a csapat

A tavaly itthon két gátfutására veretlen High Spec (2016 pk, Society Rock – Zara’s Girl, Tillerman) hosszú rehabilitációja után Csehországban, Radek Holcák tréningjében kezdte meg ismét a felkészülését. Dr. Hammersberg Vera ötéves ír kancája számos klasszis ugrólóval közösen tréningezik Velké Karlovicében és a környező hegyekben, amely a Valencio istálló sajátossága évtizedek óta.
Az istállóhoz kapcsolódó friss hír, hogy Radek Holčák a saját telepe mellett átvette édesapja Frantisek Holčák tréningközpontjának irányítását is, így jelenleg közel hatvan lóval dolgozik. A hatvankilenc éves szakember lényegében nyugdíjba vonult, csak levezetésként foglalkozik három lóval, többek között a Kincsem Parkban is jól ismert öreg Mr. Right-tal.
Frantisek Holčák a cseh galoppsort élő legendája. 1977-ben kezdte idomári pályafutását és napjainkig 676 sík és 373 ugróversenyt nyert, a Velká Pardubickát öt különböző lóval, öt alkalommal, de kiemelkedő a hét Cseh Derby győzelme és négy Szlovák Hármas Koronája/ Glowingov (1996), Tribal Instinct (2001), Age Of Jape (2009), Arcturus (2019)/ is. Élete legfontosabb lovának Valencio-t, az 1986-os Velká Pardubická nyerőjét tartja, amely nagy lendületet adott a karrierjének, országos ismertséget szülő falujának Velké Karlovicének és meghonosította az ugró lovak hegyi tréningezését Csehországban.

High Spec

Fia, Radek Holčák apja iskoláját követve síkon és ugráson is rendkívül eredményes, Derby és Velká Pardubická nyerő tréner, így joggal bízhatunk benne, hogy a Valencio istálló a kis cseh hegyi faluban még évtizedekig a régió galoppsportjának egyik meghatározó szereplője lesz.

SHARE THIS