/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Újoncok a nyeregben – Török Dóra

Idén ismét új versenylovasok debütáltak a Kincsem Park galopp pályáján, az újoncok bemutatását Török Dórával kezdjük.

Mióta vannak jelen az életedben a lovak? Hogyan kerültél kapcsolatba a galoppsporttal?

Tíz évvel ezelőtt kezdtem el lovagolni tanulni, miután a Suták család mellé költöztünk Nyíregyházán. Az ablakból néztem sokáig, ahogy lovagolni indulnak és egy szép napon én is csapattaggá váltam, így gyakorlatilag a kezdetektől fogva angol telivéreken tanultam. Én voltam a lány a szomszédból, aki annyira tanulni szeretett volna, hogy kénytelen voltam gyorsan megszokni és elfogadni a telivérek rohanó ritmusát. Nem volt eleinte könnyű, de minden támogatást megkaptam ahhoz, hogy hamar belerázódjak. Később a lovaglás mellett a lótartás is a szenvedélyemmé vált.

Mi motivált arra, hogy versenyezz?

Hosszú évek óta vagyok munkalovas státuszban, napi szinten dolgozom ezekkel a lovakkal és szerettem volna tudásban kicsit feljebb lépni, új élményekkel gazdagodni. Imádom a versenyek hangulatát, amiket most már más szemszögből is átélhetek. Az elmúlt 1-1,5 évben végre tudtam annyi időt és energiát a lovaglásnak szentelni, hogy lehetőségem nyíljon a versenyzésre. Szerettem volna kipróbálni, hogy milyen egy általam jól ismert telivért versenyben is lovagolni. Véleményem szerint egy verseny hatalmas kihívás, nem csak fizikailag, de szellemileg is fel kell nőni a feladathoz. Tudnod kell józanul gondolkozni, gyorsan reagálni és döntéseket hozni a futam alatt a magabiztos lovastudáson felül.

Melyik istálló csapatát erősíted?

A Suták János idomár által vezetett Nomád istálló tagja vagyok Nyíregyházán, Májer Cintia és Jeles Eszter amatőr lovasok mellett.

Milyen volt az első versenytapasztalatod?

Leírhatatlan érzés tele izgalommal és adrenalinnal, felülmúlta minden elképzelésemet. Teljesen más, mint egy munkalovaglás. Szerencsére Jeles Eszter és Májer Cintia is egy futamban indult velem, így elsőre elképesztően sok támogatást és útmutatást kaptam tőlük, családias volt a hangulat. Meg kell említenem Ribárszki Sára nevét is, aki lelkileg sokat segített a versenynapon, ő vezette fel a lovamat. Teljesen ismeretlenül is olyan bátorító dolgokat mondott, hogy minden kétségem elszállt egy pillanat alatt. Életem legemlékezetesebb napja volt, de arra is rávilágított, hogy van hova fejlődnöm.

Mi a célod ebben a sportban?

A legfőbb célom a folyamatos tanulás. Szeretném magamból és az általam lovagolt lóból is kihozni a maximumot. Az első versenyem rávilágított arra, hogy milyen kemény munkát kell ahhoz végezni mentálisan és fizikálisan is, hogy valaki elsőként érjen célba. Szeretnék olyan hangulatot is átélni, amikor tele van a Kincsem Park emberekkel, látni, ahogy visszatér az élet. Ezeken felül pedig szeretném bebizonyítani, hogy sosem vagy elkésve, ha az álmaid megvalósításáról van szó.

SHARE THIS