/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Zolta és Charlie’s World a főszereplők

Emlékezetes finiseket, több drámát és jó lefutási időket hozott a szombati ügető versenynap. Már a második futamban jött első nem várt esemény, rögtön kettő is. A Dr Borostyánkőy Tamás Emlékverseny előtt a régen látott Aurum Ville megvált hajtójától és végül nem indult, míg a versenyt a pályán megnyerő Zóna Csordás Emil párost pályaelhagyás miatt diszkvalifikálta a Versenyintézőség. Ebből az előfutamból így a két Hico-s ló, Zitti Tutti és Zolta sétált be a döntőbe, míg a másik ágon Goran Zolnaji mind három lova kvalifikálta magát Zapato-val egyetemben egy sokkal gyorsabb, “őszinte” futamot követően, melyet Villám Ville nyert meg. Három órával később a döntőben Zolta volt a legerősebb Janko Sagajjal, a második helyre Villám Ville, a harmadikra pedig a címvédő, Zitti Tutti érkezett meg.


A szlovén szakember felemás napot zárt, hiszen a Hungária Díj tavalyi győztesével, Mauglival hiába volt a leggyorsabb a Matucza Lajos Emlékversenyben, pályaelhagyás miatt őt is diszkvalifikálták, így a tavalyi Marschall József Emlékverseny hőse, Victory Knick lett a győztes 15,1-es idővel, Thorsten Tietzzel. A német szakember a Laura II. istálló másik lovával, a Derbyre készülő Bugatti SS-szel hozta a kötelezőt és 16,1-es formával győzött.
A nap másik nagydíjában, a TIPPMIX – Ferge László Emlékversenyben is volt izgalom bőven. Compact Boy már a parádéhoz sem ért oda, megvált hajtójától, míg a veretlen és évjáratelső, Csak a szél az utolsó kanyar kijáratában ugrott. A verseny győztese a folyamatosan javuló és most már zsinórban a harmadik versenyét nyerő Charlie’s World lett Angyal Andorral.


Az ügetőszezon a jövő héten egy újabb izgalmas versenynappal folytatódik!

SHARE THIS