/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Envious, Golden Sea és Eggi’s Choice a nap hőse

Envious győzelme a Hazafi Díjban

Három nagydíjjal folytatódott a galopp szezon május második hétvégéjén, a Nemzeti, Hazafi és Batthyány – Hunyady Díj is lefutásra került. Az eseményt fogadási szempontból 500.000 Ft jackpot színesítette.

A nap első futamában, a 3200 méteres Ceglédberceli Gátversenyben a 2020-as év ugró idomár champion idomítottja, Sambo (Osztényi Zoltán) győzött. A sprinterek versenyében a Kőbányai Díj – Csekonics József Emlékversenyben Vain Hope (Stanislav Georgiev) végzett az első helyen. A másodosztályú Papp Sándor Emlékverseny Hendikepben Marsellus Wallace könnyedén ért fel a dobogó legfelső fokára Alessandri Fiorival, mögötte a sokáig kézből könnyen vezető Aurora Borealis (Kelemen Zénó) ért célba. A 2200 méteres Bábolnai Díjban Blush Bird (Ján Havlík) ismét bebizonyította klasszisát, rövid nyakhosszal végzett Tiltott gyümölcs (ifj. Kozma István) előtt. A nap ötödik futamával a fiatalon elhunyt tehetséges lovas hölgyre, Huszár Korinnára emlékeztünk, Mocsinka Vivien bravúros lovaglás után a célban megverte a már nyerőnek tűnő Hong Kongot (Ján Havlík). A hároméves kancák versenyében, az 1600 méteres Tippmix – Hazafi Díjban tíz lovat adtak indulónak az idomárok. A végeredmény az utolsó métereken dőlt el nyakhosszas különbséggel Berghoffer Szandra idomítottja, Envious (Jozef Parigál) ért fel a dobogó legfelső fokára, ezzel elveszítve nyeretlenségét. A második helyen a favorit Diadora Sts (Zdenko Smida) ért célba, a harmadik helyet Miss Mystery (Stanislav Georgiev) szerezte meg. A Németh Ferenc Emlékkupa I. futamában Wesley és Fézer Ramóna párosa bizonyult a legjobbnak, Ramóna pályafutása első sikerét aratta.

Golden Sea az élen a Batthyány-Hunyady Díjban

A Nemzeti Galopp Liga idei első futamában, az 1600 méteres Batthyány-Hunyady Díjban erős mezőny gyűlt össze. A távoszlopig bárki esélyes lehetett a győzelemre, ekkor a Derby nyerő kanca, Golden Sea (Stanislav Georgiev) begyújtotta rakétáit és 4,5 hosszal megelőzte a rivális Charlie Firpot (Zdenko Smida), őt Wasmy (Benedek Zoltán) követte.
A nap kilencedik futamában Fézer Róbert idomár triplázott Loveliness (Nagy Tamás) révén.

Eggi’s Choice, a Nemzeti Díj nyerője

A második Liga futam 18:45-kor startolt el, az 1600 méteres Nemzeti Díjban a legjobb háromévesek léptek pályára. A startot követően Copadelmundo (Kriskó Norbert) erős tempót diktált, az egyenesre érve azonban nyitottá vált a verseny, a távoszlopon belül már Stanislav Georgiev idomár házi befutója látszott kibontakozni, Eggi’s Choicenak (Jaroslav Línek) és Tervelnek (Stanislav Georgiev) köszönhetően, a harmadik helyet a tavalyi Kritérium nyerő Arhimed (Gönczi Rebeka) szerezte meg. Ezzel Eggi’s Choice és Envious is a Derby favoritok közé lépett.

A két klasszikus futamban a tiszteletdíjakat a versenynap díszvendége, Oroszlán Szonja színművésznő adta át.

Folytatás jövő vasárnap!

Fotó: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS