/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Alagról az Alpokba – Besenyei Ferenc versenyt nyert Svájcban

Besenyei Ferenc pályafutását a zsokéiskolában kezdte, Dunakeszi-Alagon sajátította el a lósport alapjait. Adottságai és szorgalma alapján nagyon szép karrier vár rá. Talán a kevesebb hazai lehetőség miatt, tavaly úgy döntött, hogy Svájcban próbál szerencsét. A munkához való hozzáállását és igyekezetét hamar felismerték, így hamar versenyben is nyeregbe szállt és a bizalmat megköszönve rögtön győzelemmel indított.

Hogyan jött a gondolat, hogy külföldön próbálj szerencsét?

Amióta elkezdtem a galoppon versenyezni nagyon vágytam rá, hogy külföldön is kipróbáljam magam. Szerencsémre 2020. novemberében Gál József segítségével ez meg is valósult, hála neki december óta itt dolgozom.

Melyik istálló csapatát erősíted? Hogyan néz ki kint egy napod?

Remek helyre kerültem, a Beliar istálló csapatát erősítem, közel 55 lóval dolgozunk, maga az istálló 22 éve őrzi champion címét. Általában 5:30-kor indul a nap, több lotban is lovagolok, közben zajlik az istállómunka is, amiben ki kell vennem a részem. 13:00 óráig dolgozunk, délután pedig ismét vár az istálló, abrakolás, itatás, lovak körüli teendők.

Gondoltad volna, hogy rögtön a szezon elején lehetőséget kapsz versenyben is? Milyen volt az első versenytapasztalatod?

Az idomárnak tetszett a lovaglási stílusom munkában bíztatott, hogy ha van kedvem, akkor próbáljam ki magam versenyben is. Vizsgát tettem, engedélyt kaptam és vártam a lehetőséget. A versenyen tapasztaltak abszolút nagyon pozitívok voltak pláne, hogy győzelemmel sikerült bemutatkoznom! Kis súlyom miatt több lehetőségem is lesz a tervek szerint.

Milyen hosszú távú terveid vannak?

Szeretnék még több tapasztalatot szerezni, eredményesen lovagolni versenyről versenyre, de hozzá kell tennem, hogy haza is húz a szívem, így ha itt már elértem a kitűzött célokat szeretnék otthon bizonyítani a Kincsem Parkban.

A futamról készült videó

SHARE THIS