/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Mamma Mia! Shakira Mia!

Molnár Orsolya idomár és Bors Kálmán tulajdonos istállója egy gyönyörű csikóval bővült, aki Silver Frost és Shakira Mia párosításából született, ő a kanca 11. ivadéka.
A kétezres évek elején Baden-Badenben vásárolta Molnár Orsolya Shakira Miat, aki kétévesen még Shakira néven futott. Háromévesen tovább javult és Shakira Mia néven megnyerte a Hazafi Díjat, majd harmadik lett az 1600 méteres Buccaneer Díjban. 2005-ben megnyerte a Káposztásmegyeri Díjat, de megnyerte a Csekonics Emlékversenyt is, illetve a Kozma Ferenc Emlékversenyt, emellett jó versenyekben szinte mindig helyezést ért el, két éven át a pálya legjobb sprintere volt. Többször kipróbálták külföldön is, legyen szó Pozsonyról vagy Ebreichsdorfról, pályafutását 2006-ban fejezte be az utóbbi versenypályán.
Eddigi csikó közül kiemelkedik Sabato öt győzelmével és 4.833.000 Ft nyereményével, emellett Smiling, aki kétévesen champion volt. A csikó apja a Dióspusztai Angol Telivér ménest erősíti, Franciaországban a legjobb hároméves mérföldes ló volt 2009-ben, életnyereménye 450.335 euro, már adott Magyar Derby nyerőt is.

Fotó: M.O. Racing Facebook oldala

SHARE THIS