/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Ifj. Döme Imre 100. sikere

A 100.  győzelem

Ifj. Döme Imre pályafutása 100. győzelmét szerezte meg hajtóként, 1998 óta ül sulkyba a versenynapokon. A jubileumi sikert Livi Kickoffal érte el a Glitter Star Hendikepben.

Hogyan értékeled ezt a szép 100. győzelmet?

Livi Kickoff februárban került hozzám, külföldön vették őt, de rendkívül problémás volt. Gyakorlatilag mindenki lemondott róla, anyakancának szánták, én viszont még láttam benne valamit, így megpróbáltam vele a közös munkát és ahogy az eredményen látszik, meg is hálálta. Eléggé lelkiismeretes vagyok a sport tekintetében, sokszor izgulom túl a dolgokat, azonban most nyugodt voltam, nagyon bíztam benne.

Melyik volt a legemlékezetesebb győzelmed pályafutásod során?

A legemlékezetesebb sikerek saját lovakhoz fűződnek, a tavalyi Baka Hendikepet emelném ki, Bezique Va Benevel nyertem a szezon leghosszabb versenyét, a 4200 méteres futamot.

Eddig milyen számodra a szezon? Mit vársz még tőle?

Örök elégedetlen vagyok, azonban most nincs okom panaszra. Kis istállóként működünk, folyamatosan javulnak a lovak. Az év második felében úgy gondolom, hogy eredményesebbek tudnak majd lenni az elengedések után. Valószínűleg érkezik még ügető az idomításomba, a bizalom maximális a tulajdonosok felől, ez rengeteget számít.

Bezique Va Benevel a Baka Hendikepet követően

Milyen lovakkal dolgozol jelenleg? Kit tartasz az istálló legjobbjának?

Hét startoló lovam van, a legjobbnak idő alapján Livi Kickoffot tartom, de bízom Csobán M -ben is, remélem, hogy javulni fog annyit, hogy legyen benne örömünk.

Milyen további célok vannak még előtted?

Főként “titkos” céljaim vannak még, Livi Kick Off kapcsán az őszi Kanca Díj szóba jöhet, a kérdés az, hogy a lábai bírni fogják-e a tréninget. Csobán M-nek is van még feladata a korosztályában, örülnék, ha eljutna a Nemzeti Díjba, a Háromévesek Nagydíjába, illetve a Gróf Esterházy Miklós Móric Emlékversenybe, de ezt majd az idő eldönti.

Fotó: Péter Réka

SHARE THIS