/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Crushing Power a sprinter királynő

Az Álmodó istálló kiválósága, Crushing Power fantasztikus formában menetel előre. Május 23-án Rómában a Derby napon második helyezést ért el 1200 méteren, Group3-as besorolású nagydíjban. A Balck Type-os futam díjazása 64.300 euro volt. Teljesítményéről Maronka Gábor idomárt kérdeztük.

Hogyan értékelnéd a két olasz versenyét?

Nagyon elégedett vagyok a teljesítményével, remek formában van a kanca! Milánóban kicsit későn indult el, véleményem szerint akár a győzelem is megvalósulhatott volna. A római versenyre utóneveztük Alberto javaslatára. Nagyon bíztam benne, az első vagy második helyre vártam, szerencsére ez be is jött.

Mi alapján születik meg a döntés, hogy hol induljon?

Elkezdtük vele építeni az alapokat, először kisebb kategóriában indult, majd Listed verseny volt a terv, de a lovasa ajánlatára Group 3 kategóriával próbálkoztunk. Olaszországban keményebb a pálya, mint mondjuk Németországban, maga a versenyüzem pedig már Quelindonál is szimpatikus volt számunkra, így nem volt kérdés, hogy itt próbálkozunk vele.

Milyen célok vannak vele a szezon további részére?

Egy hónap múlva lesz egy olasz versenye Group 3 vagy Listed kategória, 1000-1200 méteren, bízom benne, hogy hasonlóan szép sikert ünnepelhetünk majd.

Valamikor láthatjuk pályára lépni a Kincsem Parkban?

Egyelőre nincs tervben, külföldön szeretnénk próbálkozni vele. A hosszabb távú terveket nézve sem dőlt el még semmi.

Fotó: Dr. Kovács Gábor

 

SHARE THIS