/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Kincsem Park – győzelem Franciaországban!

Írta: Kovács Botond.

Kincsem Park első győzelme után

Az elmúlt hetekben alkalmunk volt tájékoztatást adni a Franciaországban idomító Louise Carberry mester istállójában álló Kincsem Park (2017 stpk, Turgeon – Baracoa, Royal Applause) futásairól. Az ígéretes kanca derekasan küzdött minden alkalommal, ám az áttörés váratott magára. Éreztük azonban, ez csak látszat állás.

Május 24-én Turdalban állt starthoz újra gall kedvencünk a 4000 méteres Prix Julien Duboix nyolclovas mezőnyében. A nyeregben ismét bizalmat kapott a kanca állandó munkalovasa, Dillon Geffray. Nem hiába. Káprázatos viadal után orrhosszas győzelmet aratott a remek páros a szintén kirobbanó formában versenyző Guenola Conti és Jordan Delaunay előtt.

Kincsem Park

Carberry asszony szívügyének tekintette, hogy értesítsen minket a hírről, a fotókat is neki köszönhetjük. Mindezt röviddel azután, hogy május 23-én az ő nevétől volt hangos a francia és a nemzetközi szaksajtó, hiszen idomítottja, Docteur de Ballon (2012 sher, Doctor Dino – Nile Breeze, Phantom Breeze) Bertrand Lestrade kezében ismét megnyerte Franciaország legrangosabb akadályversenyét, a Grand Steeple-Chase de Paris-t.

A cél felé

A kapcsolattartás közben kiderült, Louisa Carberry és férje, Philip Carberry 2016-ban inkognitóban a Kincsem Parkban járt. Kincsem története és a pesti versenytér szépsége annyira megragadta őket, hogy hadd mondjuk így, rólunk nevezték el saját tenyésztésű kancájukat.

 

Azok kedvéért, akik most olvassák először Carberryék történetét elmondjuk, Mrs. Carberry a lovassport világában Advanced és CCI 4* szinten versenyzett karrierje kezdetén.

Louisa Carberry

A galopp szakmát a hatszoros Prix du Jockey Club és kétszeres Prix de l’Arc de Triomphe-nyerő Alain de Royer-Dupré mellett tanulta. 2010 óta él Franciaországban férjével Philip Carberryvel. Philip sem ma kezdte a szakmát. Lovasként Irish Grand Nationalt nyert Point Barrow nyergében 2006-ban, a családi vitrinben csillog a cheltenhami Champion Hurdle trófeája, amelyet Sublimityvel szerzett meg 2007-ben, és két Grand Steeple-Chase de Paris tiszteletdíj is, amelyeket Princesse d’Anjou jóvoltából vitt haza 2006-ban és 2008-ban. E kiváló teljesítményekkel tovább él apja, a négyszeres ír ugrólovas champion, Tommy Carberry öröksége, aki L’Escargo társaként Cheltenham Gold Cupot nyert 1970-ben és 1971-ben, valamint Garnd Nationalt 1975-ben. Tommy Carberry idomárként is behúzta a Grand Nationalt Bobbyjóval 1999-ben. Hogy teljes legyen a családi tabló, e győzelemnél Paul Carberry, Philip kétszeres ír champion fivére mázsált vissza nyerőként.

A győztes trió – Grand Steeple-Chase de Paris

Louisa Carberry és Docteur de Ballon ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta, fantasztikus duplázást láthattunk Auteuil-ben. Mi, magyarok mégis úgy érezzük, az i-re a pont Kincsem Park keddi győzelmével került fel. A kanca további pályafutásáról további hírekre számíthatnak Olvasóink.

 

Hajrá Louisa Carberry! Hajrá Kincsem Park! Hajrá Magyarország!

SHARE THIS