/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Golden Sea és Eggi’s Choice hozták a papírformát

A szezon egyik rangos versenynapját nagyon izgalmas finisek jellemezték a szombati galopp délutánon. A legfontosabb futam, a Nemzeti Galopp Liga harmadik állomása, a Millenniumi Díj volt, melyben Golden Sea (Stanislav Georgiev) volt a favorit, a fantasztikus kanca pedig meg is oldotta a feladatát. Bár Charlie Firpo is nagyon erős volt, az ötéves sárga az utolsó száz méteren ellenállhatatlan volt és a tavalyi harmadik helyezését követően ezúttal elvitte a közel négymillió forintos első díjat, valamint visszavette a vezetést a Liga-sorozatban is.

A nap talán legjobban várt összecsapása Eggi’s Choice és Sambo meccse volt az Alagi Díjban. A 2000 méteres klasszikus Eggi’s Choice (Jaroslav Línek) számára volt eredményesebb, az idén még mindig veretlen mén különösebb erőlködés nélkül verte legnagyobb riválisát és az ismét harmadiknak érkező Arhimed-et, ezzel pedig az idei Derby favoritja lehet majd július első vasárnapján.

A Krőzus Gátversenyben Silent Water (Makoviczki Ákos) volt a legjobb, míg a Dr Guru Hendikepben a szintén esélyes Bastille (Benedek Zoltán) ért haza biztosan. Remek csatát hozott az Ostinato Hendikep is, melynek végén minimális különbséggel Marsellus Wallace (Alessandro Fiori) került fölénybe a többiekkel szemben. Szintén célfotót kellett kérni aza Amatőrverseny Hendikepben, ahol Sprinter (Jeles Eszter) hozta el az első díjat. Még szorosabb volt az Erzsébet Királyné Díj, melyet holtversenyben nyert meg Rosa Sham (Zdenko Smida) és a meglepetés ló, Rebel’s Angel (Nagy Polett). War Master (Stanislav Georgiev) számára csak egy könnyű kentrét jelentett a Bárdosi György Emlékverseny Hendikep, míg a Dunakeszi Hendikepet hasonlóan könnyen abszolválta a szintén favorizált Goosebump (Jaroslav Línek).

Folytatás jövő vasárnap!

SHARE THIS