/ by /   A nap híre, Hazai ügető hírek / 0 comments

Vasárnapi ünnepi ügető


A pozsonyi Turf Gála miatt idén is napot cserél az ügető és a galopp, így kivételesen vasárnap állnak starthoz az ügetők. Az ünnepi programot három nagydíj és a kiváló keretprogram biztosítja. A hazai tenyésztésű ügetőknek kiírt Dr. Vecseklőy József Emlékversenyben ott lesz a kétszeres Liga nyerő Zsenerőz, Zolta és Villám Ville, de a mezőny többi tagja is nagyon közeli esélyt képvisel. A klasszisokból álló mezőny kétszer fog találkozni először a nap elején, míg a második randevúja a mezőnynek 18:00 órakor lesz.
A Hippodrom és Lovarda Sprinter Kupa futam a Nemzeti Ügető Liga sorozat része, így most is komoly tudású ügetők vesznek részt rajta. Unno del Duomo nagy sorozatban van, de a hazai klasszisok és a délszláv riválisok komoly ellenfelek lehetnek.
A 112. Nemzeti Díjban a megszokottakhoz képest kevesebben indulnak, ennek oka, hogy a négyéves kiválóság, Borutka idei második versenyében már komoly esélyt képvisel. A Derbyre készülő évjáratból csak Night Lady lánya lesz ott a startnál, míg a háromévesek közül elsősorban a Ferge nyerő Charlie’s Word és Csak a szél emelhető ki. A futam a győzelem mellett nagyon sok Liga pontról is dönteni fog.

Védettségi igazolvánnyal és sok jackpottal várunk mindenkit!

Fotó: Péter Réka

SHARE THIS